Тодор Стойчев стана носител на комплексната Европейска купа за кадети

...
Тодор Стойчев стана носител на комплексната Европейска купа за кадети
Коментари Харесай

Тодор Стойчев спечели комплексната Европейска купа за кадети на сабя

Тодор Стойчев стана притежател на комплексната Европейска купа за кадети на сабя за сезон 2019/2020, откакто приключи трети на надпреварата в Мейлан (Франция) в конкуренцията на 138 състезатели. Стойчев е неосъществим на върха в ранглистата с 376 точки.
 Министър Красен Кралев поздрави Йоана Илиева за извоюваната Световна купа по фехтовка
Министър Красен Кралев поздрави Йоана Илиева за извоюваната Световна купа по фехтовка

Българката продължи серията си от положителни класирания през годината

Българинът раздели бронзовия орден със Сантяго Мадригал от Испания, като позволи пред себе си единствено Емануел Нардела от Италия и Реми Гарик от Франция.

В групите Стойчев игра чудесно и записа пет победи и една загуба. В дуела за влизане измежду първите 32 сабльорът ни победи Франсоа Маруел от Франция с 15:9.

След това Тодор отстрани с 15:11 Федерико Чучолета от Италия, с 15:14 Едуардо Кантини от Италия и с 15:4 Оливие Десрозие от Франция. На полуфиналите Стойчев се изправи против Реми Гарик от Франция и отстъпи трагично с 14:15, само че бронзовият орден му подсигурява комплексната Европейска купа за 2020 година.

Първото място за Тодор Стойчев в комплексното класиране за Европейската купа идва след отлична игра през целия сезон и необикновен състезателен дух. Българинът извоюва три първи места - в София, Букурещ (Румъния) и Айслинген (Германия), класира се на пето място в Истанбул, а бронзовият орден в Мейлан му обезпечи първото място.

Най-важните надпревари за Стойчев, който е ученик на фехтовална академия " Васил Етрополски " и е с персонален треньор Ивайло Воденов, предстоят.

Европейското състезание за кадети и за младежи е през февруари в Пореч (Хърватия), а международният шампионат за кадети е в Солт Лейк Сити (САЩ) през април, като упованията са за положително класиране, пишат от Българската федерация по фехтовка.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР