Тодор Стойчев от фехтовална академия "Етрополски триумфира в надпреварата при

...
Тодор Стойчев от фехтовална академия "Етрополски триумфира в надпреварата при
Коментари Харесай

Тодор Стойчев триумфира при кадетите за Сабята на Етрополски

Тодор Стойчев от фехтовална академия "Етрополски победи в конкуренцията при кадетите на шампионата Сабята на Етрополски, годен за Европейската купа.

По пътя си към първото място в зала Асикс Арена сабльорът ни, под управлението на треньора Ивайло Воденов, победи петима състезатели, представители на мощната школа на Съединени американски щати, а на финала се наложи с 15:9 над Кирк Чайевски (САЩ).

С бронзовите медали си потеглиха Колби Харли (САЩ) и Олександр Кушков (САЩ). Стойчев получи златния си орден и специфични поздрави персонално от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който е патрон на надпреварата. В залата беше и вицепрезидентът на Българския олимпийски комитет Любо Ганев.

- През последните 3-4 месеца Тодор сподели необикновен напредък благодарение на треньора си Ивайло Воденов, - сподели президентът на фехтовална академия „ Етрополски “ Запрян Ванчев. – През октомври на старта в Унгария отпадна в багра за влизане измежду първите 32. И тогава играеше съществено, само че му липсваше боева процедура. Миналата седмица в Турция стана шести. Оказа се, че усъвършенства устремно играта си и демонстрира висока класа, централизация и неизменност.

Представянето му в София му дава съществени шансове за чудесно класиране на европейското състезание за кадети и за младежи през февруари в Пореч (Хърватия), тъй като там няма късмет да се изправи против няколко мощни сабльори от Съединени американски щати, Унгария, Русия или Турция. Държавите ще вземат участие с по четирима фехтовачи, а тук тимовете бяха от по 20 състезатели. Световното състезание за кадети е през април в Солт Лейк Сити и там също ще чакаме победи.

Всички в „ Асикс Арена “ ликуваха, тъй като при кадетите не сме имали такава победа от 6-7 години, когато шампионата завоюваха Панчо Пасков и Любослав Бурнев. Тодор сподели, че идва ново потомство сабльори, тръгнали по пътя на легендата Васил Етрополски.

В отборната конкуренция при кадетките отборът на България се класира на 14 място.

В неделния ден "Сабята на Етрополски " продължава с отборната конкуренция при кадетите и самостоятелните боеве на кадетките.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР