(Тодор) Живков и царят са ми като два университета. Думите

...
(Тодор) Живков и царят са ми като два университета. Думите
Коментари Харесай

Тодор Живков в Белия автобус

" (Тодор) Живков и царят са ми като два университета ". Думите са на премиера Бойко Борисов, който постоянно е представял някогашния комунистически деспот за своя незаменима школа в живота и политиката. Борисов в никакъв случай не е крил възхищението си от Живков и е изтъквал като свое конкурентно политическо преимущество опцията да се учи от него, до момента в който е бил негов телоохранител.

Борисов обаче очевидно е попил и страха на диктатора, който прекара последните 7 години и половина от живота си под домакински арест, потиснат и пропуснат.

Страхът, че непостоянната националната обич ще се обърне в отвращение и затвор, наподобява в никакъв случай не е изоставяла премиера. Когато " Реформаторският блок " настояваше за основаване на самостоятелна прокуратура по румънски модел, министър председателят предложи да престанем да подвигаме всеки ден тематиката с корупцията. През 2015 година Борисов прикани българите " да изоставят народопсихологията си и да не се самобичуват ежедневно по тематиката с корупцията ". Инак можело да ни спрат еврофондовете – най-голямата опасност за властта и присъдружния ѝ бизнес хайлайф.

Тогава министър председателят изясни за първи път в директен текст, че не поддържа концепцията за основаване на самостоятелна прокуратура по румънски модел.

" Държавата няма да го понесе - едните ще арестуват единия ден, другите ще арестуват на другия ден другите. Ако беше хубаво, във Франция и Германия щеше да има по две, а в Швеция несъмнено три. Да не се подвеждаме по конюнктурата ", сподели Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР