Тодор Богданов, съмишленик на ПП Единение“, е подал сигнал до

...
Тодор Богданов, съмишленик на ПП Единение“, е подал сигнал до
Коментари Харесай

Гражданин подаде сигнал до Искра.бг за нерегламентирано сметище край Община Царево

Тодор Богданов, съидейник на Политическа партия „ Единение “, е подал сигнал до Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/-Бургас за съществуването на нерегламентирано бунище в региона на село Резово , Община Царево.

„ Разхождайки се в региона на селото се натъкнах на нелегално бунище, което допускам е такова, защото няма сложени заграждения “ , показа Богданов пред Искра.бг . Той изпрати и снимков материал, с цел да поддържа изказванията си.

От РИОСВ-Бургас са реагирали бързо на подадения от него сигнал. В формалния си отговор от инспекцията се показва:

„ Във връзка с Вашия сигнал, Ви известявам, че на 17 април 2024 година е осъществена инспекция от специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас, по отношение на нерегламентирано замърсяване със строителни и биоразградими боклуци в землището на с. Резово. “

Документ. Снимка: Тодор Богданов

По време на инспекцията е било открито, че „ преди с. Резово вляво по черен път в поречието зона на към 2 дек. има нерегламентирано изхвърлени строителни и биоразградими боклуци “ .

От екоинспекцията са дали инструкции към Община Царево да подхващат ограничения за решение на казуса в избран период, след което ще последва надзор от РИОСВ-Бургас.

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Сигнал до Искра.бг: Зрелищна злополука на основно кръгово в Бургас

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР