Точно в разгара на настинките и гриповете, нищо чудно да

...
Точно в разгара на настинките и гриповете, нищо чудно да
Коментари Харесай

Прясното мляко - вредно или не

Точно в разгара на настинките и гриповете , нищо чудно да кихаме, кашляме и подсмърчаме, до момента в който четем този материал. Най-добрият съвет е да си останем у дома допустимо най-дълго, с цел да не отлагаме цялостното си изцеление.

И незабавно като се замислим за лекуване в домашни условия, в главата ни изниква въпросът какво да ядем и пием, с цел да се надигнем на крайници по-бързо . Ако сме почитатели на прясното мляко и нито един наш ден не минава без него, то евентуално са ни посъветвали да не го консумираме до момента в който не оздравеем.

От години, десетилетия и даже епохи обратно се твърди, че прясното мляко утежнява признаците на настинката като хрема и възпалено гърло . А в този момент това изказване, което някак не приемахме изключително на съществено, за първи път получава своето научно пояснение, въпреки и леко спорно.

 Снимка 386593

Слузта по гърлото и в носа се създава от клетките в синусите, дробовете и носа. Тя се състои от вода, сол и протеин. А задачата е да улавя бактериите и мръсотията с помощта на антибактериални ензими. Когато сме заболели, нейното количество е доста по-голямо.

А в случай че консумираме прясно мляко, става още повече, съгласно някои учени. Причината е в А1 бета казеина, който подтиква клетките да създават повече слуз . Но с цел да се случи това, би трябвало това вещество да попадне в кръвта ни. А това е допустимо единствено при съществени проблеми с храносмилателната и отделителната система.

Други пък бързат да оборят тази доктрина и изясняват просто, че пиенето на мляко ни кара да си мислим, че имаме повече налепи по гърлото , тъй като със своята консистенция се свързва със слюнката в устата, написа BBC.

 Как да преборим настинката за 24 часа
Как да преборим настинката за 24 часа

Мерки, с цел да не стане по-зле

Tака разногласията по въпроса вреди ли ни млякото, когато сме заболели, си остават годни евентуално за още няколко века напред. А до момента в който нямаме безапелационен отговор от науката какво тъкмо да вършим и да не вършим, следваме максимата " от всичко по малко ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР