Точно в 22 часа тази вечер започна първият полуфинал на

...
Точно в 22 часа тази вечер започна първият полуфинал на
Коментари Харесай

Четири ослепителни дами изгряха на сцената на "Евровизия", българите тръпнат в очакване

Точно в 22 часа довечера стартира първият полуфинал на тазгодишното издание на песенния конкурс „ Евровизия ”. Домакин на огромната конкуренция е португалската столица Лисабон.

Водещи са четири ослепителни дами.

Българските представители в състезанието - групата " Екуинокс ", ще излязат над сцената под номер 10. Песента е озаглавена Bones ( " Кости " ) и е композирана от Борислав Миланов, Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг.

Българите ще се борят за място на финала на " Евровизия " на 12 май с още 18 страни - Азербайджан, Исландия, Албания, Белгия, Чехия, Литва, Израел, Беларус, Естония, Македония, Хърватия, Австрия, Гърция, Финландия, Армения, Швейцария, Ирландия и Кипър.

За " Екуинокс " могат да гласоподават и българите от шестте автоматизирано класиращи се за финала страни - Франция, Германия, Италия, Испания и Обединеното кралство, плюс домакина Португалия.

Гласуването стартира незабавно след края на последната конкурсна ария. От България то ще става по телефон и посредством SMS на номерата, изписани на телевизионния екран, както и посредством формалното мобилно приложение на състезанието. Може да се гласоподава до 20 пъти, само че не и за представителя на страната, на чиято територия се намирате. Българите в чужбина могат да открият каналите, които ще излъчват състезанието - а посредством тях и съответните номера - на специфичната страница на Българска национална телевизия за " Евровизия ".

Букмейкърите подреждат България на шесто място, което значи и класиране в 10-ицата за съботния край. На него ще вземат участие 26 страни - по 10 от двата полуфинала плюс 6-те автоматизирано класирали се страни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР