Точно в 20:00 часа във вторник, 27 октомври, екипът на

...
Точно в 20:00 часа във вторник, 27 октомври, екипът на
Коментари Харесай

Медиците апелираха да спазваме мерките със светещи телефони

Точно в 20:00 часа във вторник, 27 октомври, екипът на Института за незабавна помощ " Пирогов " се причисли към общата самодейност на огромните столични лечебни заведения за апел към жителите за съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Във Facebook пък министърът на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов предизвести, че ни чакат тежки месеци и има риск здравната система да не издържи.

Дежурните медици от " Пирогов " и шефът на болничното заведение проф. доктор Асен Балтов застанаха на основния вход с включени светлини на телефоните си.



Включените светлини на мобилните телефони символизират светлината, която ни свързва в сложните времена на зараза от COVID-19, написаха на страницата си във фейсбук медиците от института.

" Зад всяка светлина стоят и нашите фамилиите, околните, както и хилядите хора, които са минали през отделенията на лечебните заведения през миналите месец ", пишат още от " Пирогов ".

Участниците в акцията насочат зов към обществото: " Да си помогнем взаимно! ", като се съблюдават рекомендациите за персонална хигиена, ограничавания на събиранията и контактите на закрито, за прецизно носене на маски и така нататък

" ДА СПРЕМ ВИРУСА! Спазвайте ограниченията за сигурност!, написаха на страницата във " Facebook " пък медиците от ВМА.



" Бъдете виновни: пазете себе си, с цел да предпазите и другите! Здравето е съществена полезност - дано го съхраним! И Вашето, и нашето! Ние всеки ден рискуваме живота си и този на околните си, излагайки се на болестта! Това е наш дълг, предопределение, задача... Но! Не е наложително да си положил Хипократова клетва, с цел да спасиш живот... "

Очакват ни тежки зимни месеци - влизаме в грипния сезон и рискът здравната система да не издържи е действителен, посочи министър Костадин Ангелов.



Медицинските експерти в лечебните заведения и в незабавна помощ, здравните инспектори са на абсолютния си физически лимит.

От нас като общество зависи дали ще им помогнем, с цел да оказват помощ те на нас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР