Точно в 14:55 ч. българско време на гроба Господен слезе

...
Точно в 14:55 ч. българско време на гроба Господен слезе
Коментари Харесай

Благодатният огън пътува към България

Точно в 14:55 ч. българско време на гроба Господен слезе Благодатният огън . Водената от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан българска делегация, изпратена до Божи гроб в Йерусалим, към този момент пътува назад към страната ни с парченце от Благодатния огън.

Очаква се те да дойдат към 19:00 часа на държавния терминал на летище София. По традиция на Велика събота, духовници от епархиите в страната ще вземат парченце от Благодатния огън, с цел да го занесат на вечерното свещенодействие в храмовете за Възкресение Христово. 

В делегацията са включени изключителният и пълномощен дипломат на Република България в Израел Румяна Бъчварова, началникът на отдел " Протокол “ на Св. Синод на БПЦ-БП Емил Велинов, епархийският консултант на Старозагорска митрополия Диян Димитров, началникът на кабинета на митрополит Киприан отец Димитър Димитров, отец Бранимир Георгиев, дякон доктор Деян Коруноски и протодякон Димитър Куманов, оповестяват от Старозагорската митрополия.

Пътуването до Тел Авив се реализира с държавния " Фалкон “ след решение на служебния министър-председател Гълъб Донев, а превозът на делегацията до Йерусалим е обезпечен от посолството на България в Израел.

От името на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, митрополит Киприан е подарил икона на Иисус Христос на Йерусалимския патриарх Теофилос III и на Адиб Джауад Джудех Ал Хюсейни - страж на ключовете на църквата " Възкресение Христово " и собственик на печата на Божи гроб в Йерусалим.

Вижте моменти от визитата на делегацията ни във видеото.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР