Точно в 13 часа днес ГЕРБ внесе сигнал до главния

...
Точно в 13 часа днес ГЕРБ внесе сигнал до главния
Коментари Харесай

Цанков камък влезе в прокуратурата и не можел да се сравни нито със Суджукгейт, нито с НДК

Точно в 13 часа през днешния ден ГЕРБ внесе сигнал до основния прокурор за плана Цанков камък. Сигналът е и за реализирането на плана от тройната коалиция, и за финансирането му.  

Точно в същия час стартира и конференцията на Българска социалистическа партия. Интересното обаче е, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия се наблюдават безусловно наживо, тъй като 7-8 минути, откакто стартира конференцията на ГЕРБ, те към този момент знаеха какво приказва опозицията и вместо да опишат за сигнала, те се занимаваха с водача на партията Корнелия Нинова и предлагането на Българска социалистическа партия за Антикорупционния закон (това е тематиката, която в същия час се обсъждаше на брифинга на социалистите).

" Корнелия Нинова да каже дали антикорупционният орган би трябвало да се занимава и с Цанков камък ", сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ. А след това мина по тематиката: “Ние нямаме нужната експертиза, с цел да преценим дали от въвеждането в употреба на това оборудване и този план ще се изплати за какъв брой време, за какъв брой години. Експерти настояват, че ще има негативна норма на възвращаемост и че изплащането му ще продължи стотици години. Цанков камък е въведен в употреба и единствено няколко години по-късно се постанова ремонта му, а може да се окаже, че е рисков и за популацията. Редно е да се направи задълбочена инспекция, с цел да разбере цялото общество дали този план, струващ 1 милиарда лв., е нужен и дали ще са нужни още средства за неговата употреба ", изясни Атанасова, като акцентира, че планът е на тройната коалиция с министър на енергетиката Румен Овчаров и зам.-министър Корнелия Нинова. 

Другият представител на ГЕРБ Александър Ненков пък изясни, че планът Цанков камък е рецидив и даде за образец с други планове на тройната коалиция като АЕЦ Белене и мина Ораново и съпостави Цанков камък със свадите раздрусали ГЕРБ.  

" Това са планове за милиарди - не става въпрос за суджуци, нито за някое договорка с НДК, тук става въпрос за милиарди левове, които идват от данъкоплатците ", сподели Ненков и прикани основният прокурор да подходи деликатно към сигнала на ГЕРБ.

Ненков не пропусна да заяви, че планът Цанков камък е " бездънна яма " и коства 1.5 милиарда лв., а приходите му за предходната година са 15 млн.лв., а за тази година ще бъдат 10 млн.лв.

ОТ Българска социалистическа партия също следиха какво се изричат сътрудниците им в паралелната конференция и дадоха отговор на часа. " Не ми излиза наяве от ГЕРБ против кого внасят сигнала за „ Цанков камък. Стана ясно, че нямаме проблем с техническите характерности на хидро-техническите уреди. По контракт е ясно, че на 6-ата година язовирът би трябвало да се източи и да се огледа дъното. НЕК е оповестило социална поръчка за под 100 хиляди лева Представете си това голямо оборудване и социална поръчка за под 100 хиляди лева за пукнатини. Ремонтът на един плувен басейн е три пъти повече. Всичко останало за какво се прави, питайте сътрудниците от ГЕРБ “, съобщи Кирил Добрев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР