Точно в 12 часа сирени призоваха гражданите да спрат и

...
Точно в 12 часа сирени призоваха гражданите да спрат и
Коментари Харесай

С вой на сирени и смяна на гвардейския караул почeтохме подвига на Ботев

Точно в 12 часа сирени приканиха жителите да спрат и за минута да отдадат респект пред героичната крах на гениалния стихотворец и бунтовник Христо Ботев и на падналите за свободата и независимостта на България. Пред постройката на Администрацията на Президента пък се извърши тържествена промяна на почетния гвардейски часовой по случай 2 юни - Денят на Ботев и навършването на 145 от гибелта на Ботев, съобщи БГНЕС.
По-рано денем възпитаници от столични учебни заведения четоха ритуално поезията на Ботев пред паметника на Васил Левски. Събитието стартира в 11 часа и приключи с хорово четене на стихотворението " Хаджи Димитър " директно след сирените в чест на героите в 12 часа.
 Иво Сиромахов: Христо Ботьов е една от необяснимите персони в историята Иво Сиромахов: Христо Ботьов е една от необяснимите персони в историята
" Христо Ботьов е една от необяснимите персони в историята. Защо е тръгнал да става курбан, знаейки, че с двеста момчета няма никакъв...
От 1901 година насам 2 юни публично се празнува като Ден на Ботев и на починалите за свободата на България, а от 1948 година тъкмо в 12 часа всяка година сирени ни приканват към едноминутно безмълвие в цялата страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР