Точно в 11:00 часа, майки на деца с увреждания от

...
Точно в 11:00 часа, майки на деца с увреждания от
Коментари Харесай

Протестиращи майки пред Министерски съвет: Да спасим децата от системата!

Точно в 11:00 часа, майки на деца с увреждания от самодейността „ Системата ни убива “ излязоха на митинг пред постройката на Министерския съвет. Предстои шествието да се придвижи до постройката на Народното събрание.

Шествието е под наслов „ Да спасим децата от системата! Да спрем непозволеното лишаване на деца! “. Основните претенции на недоволните са за равнопоставеност в поддръжката за всички деца в България. Те упорстват да се изравнят обществените помощи за децата в приемните фамилии и за тези, които са сираци и се отглеждат от родственици.

Майките желаят още извеждането на дете от фамилията да се подхваща като последна мярка при привършване на всички други благоприятни условия, а в случай че извеждането не се удостовери от правосъдна инстанция, шефът на Дирекция „ Социално подкрепяне “, подписал заповедта за лишаване на детето неотложно да бъде отхвърлен от служба.

Те упорстват още за изработването на нов концептуален пиедестал - тактика за фамилията и детето, за изработването на модерна методика за оценка на родителския потенциал и за въвеждане на законови механизми за непоколебим и непрекъснат надзор върху работата на обществените служащи, за търсене на административна и дисциплинарна отговорност при недобросъвестни и некомпетентни решения.

Майките желаят още възбрана за оказване на напън върху биологичните родители да се откажат от родителските си права, безкомпромисни дейности в случаите "деца раждат деца ", модерна методика за оценка на родителския потенциал, механизми за надзор върху работата на обществените служащи.

По-рано от Министерството на труда и обществената политика излязоха с позиция, в която твърдят, че извеждането на дете от биологичното семейство е последна краткотрайна мярка за протекция, която се базира на точно изследване и оценка на съответния сигнал за дете в риск и се удостоверява със правосъдно решение и такова решение се ползва за доста крайни случаи на принуждение, неглижиране и нарушение на интереса на детето (склоняване към проституция, просия), като обществените служащи и полицията извежда деца, единствено в случай че животът и здравето на детето са застрашени. Майките на деца с увреждания се заканиха, че ще трансфорат недоволствата си в всеобщи палаткови митинги, в случай че настояванията им не бъдат чути от виновните институции.Полицейското наличие в региона е засилено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР