Точно в 10:00 часа днес 25 май, електронната система за

...
Точно в 10:00 часа днес 25 май, електронната система за
Коментари Харесай

Започва записването за първокласници във Варна, отварят електронната система за прием

Точно в 10:00 часа през днешния ден 25 май, електронната система за банкет в първи клас във Варна ще бъде отворена.

За образователната 2018-2019 година за първолаците във Варна са обезпечени 3 467 места в 149 паралелки в 37 общински учебни заведения във морската столица.

Първото класиране завършва на 31 май в 23:59 часа. Второто класиране стартира от 12 юни до 14 юни. Третото класиране започва на 21 юни от 10:00 часа и ще продължи до 23:59 часа.

Водещ аршин за банкет в първи клас е близостта до учебното заведение по непрекъснат или сегашен адрес на детето, при регистрация на заявката се прави автоматизирана инспекция в Локална база данни " Население " на община Варна.

Деца, които по някаква причина не попадат в базата данни, могат да получат входящ номер единствено на място в учебно заведение, след показване на нужните документи, доказващи регистрацията им.

При разпределение в групите се взема поради посоченият в заявката адрес, който е по-благоприятен за класиране на детето. Приемът се реализира поредно по реда на групите, като първо се одобряват децата от първа група.

В случай че броят на децата в избрана група надвишава броя на местата, избрани с учебния план-прием, децата в тази група се подреждат съгласно следните спомагателни критерии със съответния брой точки: дете с трайни увреждания над 50 % - 30 точки; дете на двама умряли родители - 30 точки; други деца от фамилията, учащи се в учебното заведение - 100 точки; деца, приключили подготвителна група в учебното заведение - 100 точки; последователност на желанието на родител за банкет на детето в съответните учебни заведения - от 50 до 41 точки. (Първо предпочитание - 50, т., второ предпочитание - 49, т.... 10-то предпочитание - 41 точки).

Заявителят (родител или формален настойник) има право да уточни до 10 учебни заведения, подредени по ред на желанието.

Всяко дете може да бъде класирано единствено в едно учебно заведение. Децата се подреждат в групите в низходящ ред съгласно получения общ брой от точки по критериите, като при еднакъв брой точки се класират на инцидентен принцип. Ако детето не е класирано на първо класиране, то взе участие със същия входящ номер в последващи класирания.

Близнаците вземат участие в класиране с един входящ номер и едно заявление, като в заявката се вписват данните на децата-близнаци.

Резултатите от всяко класиране се разгласяват в електронната система в профила на заявителя, както и на осведомителните табла в учебните заведения.

Незаписаните в период деца автоматизирано отпадат от признатите, губят входящия си номер, с който са взели участие в класиране, и могат да аплайват още веднъж за банкет с нов входящ номер и ново заявление.

След записването на обещано дете отпада опцията същото да взе участие в последващо класиране. То може да бъде отписано (да бъдат изтеглени документите му) и по-късно да кандидатства още веднъж с нова регистрация и нов входящ номер. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР