Точно в 10:00 ч. днес министър-председателят Кирил Петков пристигна в

...
Точно в 10:00 ч. днес министър-председателят Кирил Петков пристигна в
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков се яви на разпит в прокуратурата

Точно в 10:00 ч. през днешния ден министър-председателят Кирил Петков дойде в Софийска градска прокуратура (СГП), където е призован да се яви, с цел да даде наново показания в качеството му на очевидец по формираното дело за вероятно изнудване на Васил Божков .

" Неговият първичен разпит, извършен от проверяващ служител на реда при Главна дирекция „ Национална полиция “, явяващ се незапознат орган, е бил първото деяние по следствието, с което е формирано досъдебното произвеждане. С оглед на това, извършеният разпит от 17 март няма правна стойност и следва да бъде саниран. На същото съображение бяха преповторени и разпитите на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севдалина Арнаудова, както и на други очевидци ", прецизираха от прокуратурата.

На 17 март водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и някогашният шеф на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова бяха арестувани за 24 часа в ареста, а на идващия ден бяха освободени, без да им бъдат повдигани обвинявания. Те бяха отведени във връзка формирано произвеждане за изнудване, обвързвано с Васил Божков. Адвокатът Менко Менков внесе тъжби против задържането им.

На 28 март тримата бяха разпитани пред прокурор и следовател. Вече са планувани и делата - делото за задържането на Борисов е планувано на 14 април , а на Горанов - за 12 април. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР