Точно в 10:00 бе внесен вота на недоверие към правителството. “Внесохме

...
Точно в 10:00 бе внесен вота на недоверие към правителството.
“Внесохме
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Атанас Зафиров: Внесохме вота на недоверие – причината е неадекватността на правителството

Точно в 10:00 бе импортиран вота на съмнение към държавното управление.

“Внесохме избор на съмнение от Българска социалистическа партия за България, политическа партия “Възраждане ”, ИТН и самостоятелен депутат с претекстове некадърност на държавното управление да обезпечи националната сигурност и защитата на страната. Тези претекстове най-силно дават отговор на неадекватността на това държавно управление да отговори на провокациите пред страната. На фона на усилване на геополитическите рецесии от всевъзможен темперамент, вместо да обезпечава непоклатимост и спокйствие, държавното управление способства тези рецесии да ни обиден директно. Това сподели заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров при връчването на вота.

След това той сподели фотоси на оградата по българската граница, чието неприятно положение той съпостави със сътоянието сега на българската национална сигурност.

“Основният приоритет на това правитеслтво – влизането в Швнген – е тъкмо толкоз надалеч, колкото и при неговото сформиране ”, сподели още той. “Всички обещани ограничения за обезпечаване на сигурността на българската граница липсват, липсват обещаните 1200 служители на реда. Вместо това министър Тагарев сподели: “Аз ще пратя 50 служители на реда, които да охраняват границата ”. Това е една чудесна илюстрация на безсилието на това правитеслтво ”.

Той разказа и “продължаващата отпадналост ” ба българската войска – приемът на курсанти във военния университет е 1/3 от оповестените потребности. А тези, които ще завършат, ще покрият едвам 22% от потребностите на българската войска.

“Продължава и систематичното изпразване на качествата на българските въоръжени сили и това се прави в услуга на непознати ползи ”, сподели Зафиров.

Той разказа взетото преди дни решение от Министрски съвет за придобиване на бойни машини “Страйкър ” като несъгласие на  законовата ранка от 2018 година, съгласно която сумата би трябвало да бъде 1 милиарда и 450 млн. лв.. А взетото решение е за 2 милиарда и 200 млн. лв..

“Най-големия грях на това ръководство е, че то продължава разделянето измежду българската нация ”, сподели в умозаключение Атанас Зафиров. Като доказателства за това той посочи рецесията с българската енергетика, казуса с украинското зърно и други

Малко по-рано през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след въпрос на SafeNews в националното заседание разгласи за идно внасяне на избор на съмнение от страна на партията. Първото съвещание след изборите стартира с провал, защото ГЕРБ не влязоха в пленарната зала.

“Това е неприятно, защото имаме доста значими неща да решаваме. Трябва да започвем данъчните закони, бюджетът, който така и така закъсня. Укоримо държание ”, разяснява тя.

Нинова отхвърли да разяснява оставката на Мустафа Карадайъ и процесите в Движение за права и свободи.

Вотът на съмнение ще е за защита и национална сигурност. Той е подсилен от Има Такъв Народ и “Възраждане ”

Лидерът на Българска социалистическа партия не се съгласи, че времето не е вярно, защото би трябвало да се гласоподава бюджета.

“Проблемите се натрупват ”, добави тя. Нинова отхвърли да приканва ГЕРБ да гласоподават против държавното управление. “В сглобката е много с напрежение. Да си вършат сметката. ”

Още вести четете в категорията ни България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР