Точно тук в средата на февруари започна всичко. Спокойно градче

...
Точно тук в средата на февруари започна всичко. Спокойно градче
Коментари Харесай

Завръщане в Кононьо след коронавирусния метеорит

Точно тук в средата на февруари стартира всичко. Спокойно градче в Ломбардия, Северна Италия - Кодоньо, където беше регистриран " пациент номер едно ", се радва още веднъж на известна независимост, до момента в който Италия излиза от карантината, само че пази белезите от шока от ковид и страха от завръщане на епидемията.

Средата на седмицата е, в този съвсем елементарен пролетен ден слънцето грее над павираните площади и терасите на пицариите, сред които велосипедите минават на зиг-заг.

В началото на седмицата в Кодоньо, както на целия италиански полуостров, започнаха още веднъж да отварят кафенетата, заведенията за хранене и магазините - нов стадий в излизането от карантинния режим на една страна, травматизирана от пандемия, която за три месеца лиши живота на над 32 000 души.

В подножието на елегантните, боядисани в розово и жълто здания в центъра на града, младежи хапват сладолед и пият еспресо. Камбанният звън от построената от червени тухли черква приканва вярващите на литургия, откакто религиозните служби също бяха още веднъж позволени. Тази картина щеше да наподобява на италианска пощенска картичка, в случай че не бяха носените от всички хирургически маски и грижливо спазваната отдалеченост сред хората.

" Италианският Ухан "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР