“Точно този протест, с точно тези говорители едва ли събира

...
“Точно този протест, с точно тези говорители едва ли събира
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Не мисля, че има здравомислещ българин, който би се съгласил с посланията на „Отровното трио“

“Точно този митинг, с тъкмо тези представители надали събира повече от 30% поддръжка. Не мисля, че има разумен българин, който би се съгласил с посланията на „ Отровното трио “. Това разяснява в предаването “Тази заран “ по БТВ политологът. „ Този митинг е митинг на едно войнстващо малцинство, не тъй като хората кардинално не поддържат митинга, а тъй като представителите му са нападателни и войнстващи “, добави тя.
„ У нас има една работеща народна власт и болшинството от българите към този момент не търсят спасители и не се надяват на тях. Не търсят и не имат вяра в революции. Българската политика за болшинството от българите се е трансформирала в игра с дребен залог. Тоест политическите решения не са съдбоносни за живота на елементарните хора в демокрациите “, разяснява политологът.
 Проф. Румяна Коларова: Посланията на митинга стават доста близки до популистките Проф. Румяна Коларова: Посланията на митинга стават доста близки до популистките
" Посланията на митинга стават доста близки до популистките ". Това сподели политологът проф. Румяна Коларова пред Фокус. " Две са основнит...
Според журналиста Петко Георгиев е обикновено отпред на всеки митинг, колкото повече продължава, да излязат най-радикалните му представители. „ Истината обаче е, че зад недоволството и в поддръжка на настояванията за смяна стои голямото болшинство от хората “, счита той. „ Протестът е жертван на триумф, точно тъй като зад него стоят 60-70% от българите. Оставките на министрите, ясният, забележим завършек на ръководството – дали ще бъде в този момент, дали на постоянни избори – са забележими резултати, които бяха реализирани в границите на тези два месеца “, сподели още Георгиев.
По думите на журналиста е доверчив опитът спорът в страната да се показа като спор сред министър-председателя и президента на личностно равнище. „ Между президентската институция и Министерския съвет има заложен спор заради особеностите на българската Конституция “, счита Петко Георгиев.
Според Румяна Коларова, в случай че Румен Радев стане водач на ляв блок, той ще бъде фасадна фигура. „ Радев с неговия доста къс политически опит не разполага с запас да провежда водачество. Няма нито административна мрежа, нито експертна “, сподели тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР