Точно след седмица Конституционният съд (КС) ще се произнесе дали

...
Точно след седмица Конституционният съд (КС) ще се произнесе дали
Коментари Харесай

Конституционният съд се произнася по казуса с Кирил Петков след седмица

Точно след седмица Конституционният съд (КС) ще се произнесе дали опонира на главния ни закон указът, с който Кирил Петков бе назначен за длъжностен министър на стопанската система в първия длъжностен кабинет, посочен от Румен Радев.

Следващото заседание е планувано за 10:00 ч. на 27 октомври, оповестиха от институцията.

До разглеждането на случая се стигна, откакто 55 депутати от ГЕРБ внесоха в Конституционен съд искане за оповестяване на частична противоконституционност на указа, с който е назначено служебното държавно управление отпред със Стефан Янев. Поводът за това бяха подозренията, че Петков е имал двойно поданство – българско и канадско, все още на встъпване в служба като длъжностен стопански министър.

Оттогава до момента Кирил Петков и някогашният длъжностен финансов министър Асен Василев се отдръпнаха от кабинета след разпускането му и сътвориха собствен личен политически план – „ Продължаваме промяната “, откриха мандатоносител, с който да се явят на идните парламентарни избори, записаха се за тях и към този момент обикалят страната с рейс за срещи с жители като част от стартиралата в края на предходната седмица предизборна акция.

По-рано Конституционният съд отхвърли да изслуша Петков по проблема в намерено съвещание. Този месец той показа документи, с които пробва да потвърди, че към този момент няма канадско поданство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР