Точно след 3 месеца ще започне тестването на ТОЛ-системата. Решението

...
Точно след 3 месеца ще започне тестването на ТОЛ-системата. Решението
Коментари Харесай

Тестовете на ТОЛ-системата започват през август

Точно след 3 месеца ще стартира тестването на ТОЛ-системата. Решението беше взето на среща сред премиера Бойко Борисов и превозваческия отрасъл. Разговорът се състоя в постройката на Министерски съвет.

Първите проби са планувани за 16 август.

„ Всички сме наясно, че има нужда от ТОЛ-системата като най-справедливият метод за заплащане за прилагане на пътищата. На база на диалозите взехме решение още от на следващия ден да стартираме диалози с Министерство на регионалното развитие, само че от 16-ти август се стартират действителни проби на системата “, заяви след срещата изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев.

От организацията ще дават свои транспортни средства, с цел да бъдат инсталирани специфични тестови устройства.

От 16 август до 16 ноември системата ще бъде тествана симулативно, след което ще бъде направено предложение за таксуване на прекосяването на колите, което ще бъде препоръчано на фирмите-превозвачи, заяви министърът на районното развиване Петя Аврамова.

Преминаването по републиканската пътна мрежа в този тестови интервал няма да се заплаща в допълнение, добави Аврамова.

От 16 ноември до 16 януари пък започват проби на системата в действително време.

Окончателният размер на таксите ще бъде избран, откакто бъде измерен действителният трафик на ТИР-ове над 3,5 тона след 3 месеца тестов интервал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР