Точно седмица преди решителния двубой в Шампионската лига – финала

...
Точно седмица преди решителния двубой в Шампионската лига – финала
Коментари Харесай

Цените на билетите за финала на Шампионската лига са поскъпнали двойно

Точно седмица преди решителния дуел в Шампионската лига – финала сред Тотнъм и Ливърпул – цената на билетите доближиха нови висоти.

Всеки, който желае да се снабди с скъпата хартийка може да прегледа наличностите в уеб сайтове за вторична продажба. Бърз обзор демонстрира, че за три дни цените за един билет са се покачили двойно.

В четвъртък в платформите билетите са коствали 4600 паунда, а през днешния ден цената е 9 286 паунда.

В предходни години на финалите цените на пропуски също са били повишени, като цената им е варирала от 1 200 до 3 000 паунда.

Тазгодишното издание несъмнено държи най-високите цени. Огромният скок се дължи на обстоятелството, че се оферират за доста къс период, а от УЕФА предоставиха прекомерно дребен брой билети за почитателите на двата клуба.

Специалистите предизвестяват, че почитателите би трябвало да бъдат деликатни в сходни случаи, защото може да станат обект на машинация. През годините е имало случаи, в които ентусиастите да заплащат огромни суми за билет, който се оказва подправен навръх входа на стадиона.

Медиите в Англия настояват, че 15 хиляди последователи на Тотнъм са минали дистанцията до Амстердам за полуфинала с Аякс, но местата, отредени за почитателите им  предоставени за „ шпорите ” бяха единствено 2600.

Основният проблем се дължи на това, че от УЕФА предоставиха на двата тима по 16 613 билета. Бройката е прекомерно дребна на фона на посещаемостта на Тотнъм и Ливърпул, както и че " Уанда Метрополитано " е с потенциал за 67 829 души.

От УЕФА раздадоха към 4 000 билета през март когато към момента не се знаеше кой ще стигне до финала.

Останалите билети са в ръцете на търговски сътрудници, спонсори, сътрудници и национални федерации към УЕФА. Възможно е осемте огромни компании, които са спонсори на Шампионската лига, да са получили повече билети от двата клуба поотделно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР