Точно седмица преди най-големия мач за европейския клубен футбол –

...
Точно седмица преди най-големия мач за европейския клубен футбол –
Коментари Харесай

Убийствени цени на билетите за финала в ШЛ

Точно седмица преди най-големия мач за европейския клубен футбол – финала в Шампионската лига сред Тотнъм и Ливърпул – цената на билетите доближиха равнище, което е немислимо за професионалния спорт.

Всеки искащ да се снабди с пропуск може да прегледа наличностите в уеб сайтове за вторична продажба. Бърз обзор демонстрира, че единствено за три дни цените за един билет са се покачили двойно.

В четвъртък в платформите са се предложили пропуски против 4600 паунда, през днешния ден към този момент, с намаляването на броя, цената е 9 286 паунда.

Голямото шоу на ШЛ допуска сурови цени

В предходни издания на финалите се следиха също повишени цени, които бяха сред 1 200 – 3 000 паунда.

Фенове на Тотнъм „ изгоряха” след препродажба на билети за финала

Тазгодишното издание бележи най-високите цени. Безумният скок се дължи на обстоятелството, че се оферират за доста къс период, а от УЕФА предоставиха прекомерно дребен брой пропуски за почитателите на двата клуба.

Специалистите предизвестяват, че почитателите би трябвало да бъдат деликатни в сходни случаи, защото може да се окажат излъгани. През миналите години се е случвало последователи да платят баснословни суми и да се окаже, че билетът е подправен тъкмо пред входа на влизане към стадиона.

Феновете на британските тимове се сплотиха против "позорната " УЕФА

Според медиите на Острова 15 хиляди последователи на Тотнъм са пътували до Амстердам за полуфинала с Аякс, а местата, предоставени за „ шпорите” бяха единствено 2600.

Основният проблем може би се корени в това, че от УЕФА дадоха надлежно по 16 613 билета на Тотнъм и Ливърпул. Тази численост е оскъдна като се има поради посещаемостта на двата тима. Общият брой пропуски за двата клуба е 33 226, а вместимостта на стадион „ Уанда Метрополитано” в Мадрид е 67 829 души.

Ливърпул и Тотнъм получават по 16613 билета за финала

От УЕФА раздадоха към 4 000 билета през март 2019 година, в миг, в който към момента не се предполагаше кой ще е на финала.

Останалите 23 500 билета са в ръцете на търговски сътрудници, спонсори, сътрудници и национални федерации към УЕФА. Предполага се, че осемте огромни компании, спонсориращи Шампионската лига, са получили повече билети от двата клуба поотделно.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР