Точно седмица остава до откриването на Зимните олимпийски игри в

...
Точно седмица остава до откриването на Зимните олимпийски игри в
Коментари Харесай

Саша Фейгин тренира на студена пързалка в Кранево

Точно седмица остава до откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин. Знаете Бъде показано от 16 спортисти в 7 типа спорт.

След 24 години страната ни ще има представителка във фигурното пързаляне и това е Александра Фейгин. В момента фигуристката ни и нейният треньор са на предварителен лагер в Кранево. Тя отпътува за морския ни курорт, дружно с персоналния си треньор Андрей Лутай незабавно откакто се прибра от европейското състезание, където приключи на 20-то място.

„ Подготовката върви обикновено. Проблемът е, че пързалката е доста студена. Правят всичко допустимо да я затоплят, само че не им се получава. Температурите на открито са ниски и поради това и на леда е студено. Това по принцип пречи на подготовката ни, тъй като когато пътуваме по шампионати, пързалките са отоплени. Когато е топло, атмосферата е друга. Дишането е по-трудно и изиграването също “, показа особено за БНР персоналният треньор на Александра – Андрей Лутай.

 Александра Фейгин

„ В момента акцент в тренировките ни е съвместяването на техническата част и артистичността (хореографската част)– цялостното изиграване на съчетания. За в този момент с нас работи съветски хореограф. Специално Никита Михайлов пристигна в Кранево с цел да работи със Саша. Той от няколко години прави съчетанията й. за олимпийският сезон избрахме мощни музики и наварихме мощна хореография “, добави Лутай.

„ Ковид ограниченията страшни ни тормозят. Много състезатели отпаднаха поради това от европейското състезание. Знам за няколко състезатели, които ще пропуснат олимпиадата. Това ни тормози, тъй като от тях има такива, които усещаха добре, нямаха признаци, само че тестванията им бяха позитивни. Един позитивен тест може да ни провали цялата дългогодишна подготовка. Освен това преди да заминем ще ни се наложи да прочетем много указания. Трябва да свалим стратегии на телефоните. Да попълняме документи всеки ден – това страшни ни затормозява. Все едно отпътуваме в космоса или на друга планета “, показа още някогашният съветски национал.

„ Тя постоянно се показва добре. Е, имаше и надпревари, на които допускаше повече неточности, само че в множеството случай тя играе чисто. На олимпийските игри желая Саша да покаже това, което е научила и е упражнявала през годините. Да го изиграе чисто и към него да прибави артистичност. Тя не може да покаже освен това от това, което в този момент може. Надявам се да извърши чисто съчетанието си, а резултатите ще зависят от съдиите “, приключи наставникът.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР