Точно преди лятната ваканция Брюксел реши да облекчи разпоредбите за

...
Точно преди лятната ваканция Брюксел реши да облекчи разпоредбите за
Коментари Харесай

От 16 май: без маски в самолетите в Европа


Точно преди лятната почивка Брюксел реши да облекчи наредбите за пътуващите със аероплан: от 16-и май в Европейски Съюз задължението за носене на маски на летищата и на борда отпада.

Задължителните маски отпадат тъкмо преди лятната почивка

Европейските управляващи започнаха да разхлабват ограниченията за отбрана от пандемията във въздушния превоз: от понеделник, 16-и май, рекомендацията за носене на медицински маски на летищата и на борда на самолетите отпада, оповестиха от Европейската организация за авиационна сигурност и от Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите.
Редакцията предлага
Както за пътуващите, по този начин и за членовете на екипажите това е огромна стъпка към нормализация на въздушното придвижване, съобщи шефът на Агенцията за авиационна сигурност Патрик Кай. Същевременно управляващите акцентират, че.

Причините: имунизации и дребен брой позитивни проби

Докладът показва, че причина за разхлабването на ограниченията е намаляването на произлизащите от пандемията рискове - около огромния брой имунизирани и прекарали ковид, което стана причина за унищожаване на рестриктивните мерки във от ден на ден европейски страни. Италия, Франция и други страни към този момент анулираха пандемичните ограничения. В Германия към момента е в действие задължението за носене на маски в публичния превоз.

Но пътуващите със аероплан би трябвало да продължат да се държат отговорно и да почитат решенията на хората край себе си, уточни Кай. Тези, които кашлят или кихат, би трябвало съществено да помислят за слагане на маска. Изискването за слагане на маски може да се ползва и след 16-и май от самолетните компании при полети до дестинации, където важат други правила за отбрана от пандемията.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР