Точно преди година Уорнър ни представи своя Йети, който копнееше

...
Точно преди година Уорнър ни представи своя Йети, който копнееше
Коментари Харесай

Йети отново тръгва на път

Точно преди година " Уорнър " ни показа своя Йети, който копнееше да открие създанието с удивително малко краче (разбирай човека) и да поддържа връзка с него. " Загубеният Йети " е продукция на " Дриймуъркс " и няма общо с " Малката стъпка " с изключение на избора на основен персонаж. В истинското му заглавие Abominable по нищо не проличава пухкаво белият, синеок сексапил на Снежния човек, който се озовава измежду покривите на Шанхай. 

Филмът е дело на режисьорката Джил Кълтън ( " Ловен сезон " ), работила преди този момент като редови аниматор за шедьоврите на " Пиксар " " Играта на играчките " и " Таласъми ООД ". Новият й артикул е зрелищен, топъл, подобаващ за цялото семейство. И въпреки да събира прекалено много познати детайли и послания, това не нервира. Както не нервира и изборът на конюнктурни детайли - симпатичните подрастващи персонажи са до един китайци - поклон към азиатските сътрудници продуценти и вероятно обширната зрителска публика на изток. Главната героиня е момиче със лично мнение; екологичните подмятания и страхопочитанието пред величието на природата са изведени на напред във времето в повествованието. Все отново - спри покрай фамилията си и си прави по-малко селфита, са годни поучения на всички места по света.

Своенравната Ий (дублирана на български от певицата Дивна) се е отчуждила от околните и приятелите след гибелта на татко си. Тя едвам хапва от кулинарните чудеса на баба, пренебрегва загрижената си майка и живее главно на тавана, където колекционира фотоси от плануваните в миналото пътешествия с баща си. Един ден приключението единствено почуква на вратата, т.е. на покрива й - зад вехториите там се крие изплашен йети, преследван от напориста учена и колекционер чудак. Раз-два - чудовището е опитомено, Ий и Снежния човек, който тя назовава Еверест, се сближават и непредпазливо поемат дружно на премеждие. 

С тях на път потеглят суетният юноша от долния етаж (в оригинала той приказва с гласа на Тензинг Норгай Трейнър, внук на покорителя на върха отличник дружно с Едмънд Хилъри) и палавото му братче. Целта е да избягат от тези, които желаят да прострян пухкавото руно на йети като чердже пред камина и в последна сметка да го отведат в дома му в Хималаите. Пътят ги води през непроменяемо приказни естествени картини и артефакти (гигантския Буда от династията Тан), а хуморът е постоянно на линия, с цел да разведри напрежението от (неособено ожесточеното) гонене. Цветовете на рисунъка са ярки и контрастни, а лицата бягат от търсения в последно време фотореализъм и клонят към обичайни азиатски форми като манга анимацията.

Откровено вторични детайли като опасността от великански боровинки - излязла 1 към 1 от " Чарли и шоколадовата фабрика ", са пренебрежими дреболии пред общия сексапил на филмчето. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР