Точно преди година, на 18 май 2017, на 52-годишна възраст

...
Точно преди година, на 18 май 2017, на 52-годишна възраст
Коментари Харесай

1 тъжна година за меломаните без Крис Корнел

Точно преди година, на 18 май 2017, на 52-годишна възраст си отиде една от музикалните икони на 90-те години на предишния век – фронтменът на Soundgarden и Audioslave Крис Корнел.
Корнел бе открит неподвижен в банята на хотелската си стая малко след края на концерт на Soundgarden в Детройт. По-късно стана ясно, че Крис самичък е лишил живота си, увисвайки на спонтанна бесилка, като преди този момент приема голяма доза опиати. А светът научи, че зад мъжкарската му визия Корнел от самото начало се е борил с депресията, зависимостта към медикаментите, алкохола и опиатите.
Определян като един от архитектите на гръндж-рока, Крис Корнел основава Soundgarden през 1984 г, с цел да трансформира групата в една от четирите сиатълски банди, станали синоним на гръндж поколението, паралелно с Pearl Jam, Nirvana и Alice in Chains.
С над 22 млн. продадени албума, Soundgarden се разпада през 1997, само че 13 години по-късно – през 2010 година се събира още веднъж. Освен всичко друго Корнел имаше и многочислени солови планове. Преди време той посети и България и изнесе страховит концерт в „ Античния театър” в Пловдив.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР