Точно преди година губернаторът на щата Индиана Майк Пенс бе

...
Точно преди година губернаторът на щата Индиана Майк Пенс бе
Коментари Харесай

Майк Пенс - вицепрезидентът, който замита след Тръмп

Точно преди година губернаторът на щата Индиана Майк Пенс бе изстрелян на интернационалната сцена от Доналд Тръмп, който го номинира за собствен претендент за вицепрезидент на Съединени американски щати. Той игра и завоюва - през януари стана 48-ият вицепрезидент на Съединените щати.

Петдесетгодишният белокос политик с безизразно лице в този момент е индивидът, най-близо до президентския пост - било тъй като автоматизирано замества президента, в случай че той го напусне предварително, било като негов натурален правоприемник през 2020 или 2024 година съгласно това дали Тръмп ще ръководи един или два мандата.

Той по нищо не си наподобява с милиардера, настанил се в Белия дом - ултраконсервативните християни го тачат като воин, а Тръмп изкусно манипулира идеологическите схеми; освен това е недопечен и порядъчен, а шефът му - избухлив и непредсказуем.

Тази съвестност и неизменност в характера го подредиха измежду основните фигури във Вашингтон и републиканците в Народното събрание го ценят високо, дезориентирани от маниерите на Тръмп. Едва ли не всяка седмица прочее Майк Пенс, също заседавал в миналото в Камарата на представителите, снове сред Белия дом и Конгреса, с цел да успокоява депутатите, които мъчно схващат курса на изпълнителната власт.

През април той предприе продължителна обиколка, с цел да успокои и съдружниците на Америка в Азия. Работейки по проблем от решаващо значение като здравната промяна, той сполучливо връща бегълците от болшинството назад в редиците.

Както показва " Дейли бийст ", Майк Пенс " е чукчето, с което се чупи стъклото при незабавен случай ". " Да участва на място, с израз, говорещ " тук съм, всичко е наред " - такава е задачата на Пенс ", разяснява за Агенция Франс Прес Майкъл Мънгър, учител по политически науки в университета " Дюк ".

Пенс прилежно поддържа старите си връзки

" Да бъда вицепрезидент на президента Доналд Тръмп е най-голямата чест в живота ми ", повтори той неотдавна. Безусловно правилен на индивида, който го извади от анонимността, 58-годишният Майк Пенс си приготвя въпреки всичко и аварийни разновидности. Съвсем дискретно.

През май двама негови близки учредиха комитет за политически дейности, писа в. " Ню Йорк таймс ". Структури от този тип, събиращи средства, могат да бъдат прекомерно потребни - да финансират акция за избирателен пост. Същевременно вицепрезидентът стартира да кани на обед в просторната си вашингтонска резиденция - Военноморската обсерватория, огромни донори републиканци. Установява контакти, които да му послужат при потребност.


© Associated Press

Руската мъгла

Разследванията за възможен сговор сред сътрудници от предизборния щаб на Доналд Тръмп и хора, близки до властта в Русия, по време на американската президентска акция дестабилизират ръководещите в Съединени американски щати - шепа демократи към този момент уверено зоват президентът да бъде свален.

Тази вероятност остава прекомерно отдалечена - толкоз е непоклатима към момента верността на републиканците към Тръмп. Руската мъгла обаче не се разсейва и мнозина се опасяват от бъдещите разкрития на специфичния прокурор Робърт Мюлър.

В случай на импийчмънт Майк Пенс би станал десетият вицепрезидент в историята, издигнал се до върховете на властта, без да е определен за държавен глава. Последно това направи Джералд Форд, станал през 1974 година правоприемник на Ричард Никсън.

Майк Пенс се погрижи тази седмица да се дистанцира от най-големия наследник на президента -
Доналд-младши, който се срещнал предходната година с съветска адвокатка, надявайки се тя да го достави с компромат против Хилари Клинтън. Той обаче не е напълно настрана от случая. През 2016 година Пенс бе началник на екипа, осигуряващ прехода на президентската власт, и, наподобява, е бил излъган от един консултант на Тръмп - Майкъл Флин, укрил от него част от своите диалози с съветския дипломат във Вашингтон.

Доверието към него бе накърнено и след разкритията за срещата на Тръмп-младши с съветската адвокатка, тъй като Майк Пенс бе уверил обществено, че по време на акцията не е имало никакви контакти с руснаците. " Той се появи доста предан ", обобщи Пол Бек, политолог от Държавния университет в Охайо. " Но в случай че несъгласията по отношение на Русия се трансфорат в доста сериозен проблем за администрацията на Тръмп, Пенс ще се озове в капан наред с останалата част от екипа ", добави той пред Агенция Франс Прес. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (484)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР