Точно преди година газопроводът Северен поток“ беше взривен на дъното

...
Точно преди година газопроводът Северен поток“ беше взривен на дъното
Коментари Харесай

Истината за взрива на “Северните потоци” е неудобна на Запада

Точно преди година газопроводът „ Северен поток “ беше взривен на дъното на Балтийско море. В рамките на цяла година следствието можеше да открие най-малко някаква диря от нарушителите, атакували подобен значим европейски инфраструктурен обект. Но съветският външен министър Сергей Лавров заключи тазгодишните резултати по следния метод: „ Северните потоци “ са следващият образец по какъв начин най-важните обстоятелства се замитат под килима, по какъв начин приготвят следващата неистина, тъй че по-късно могат да изградят своите геополитически схеми върху нея. ” И даде лист с сходни случаи, които също се пробват да заметат под килима: убийствата на цивилни в Буча, отравянето на Скрипал в Солсбъри, делото Навални, детонацията на амонякопровода “Толиати-Одеса ” и така нататък.

Както постоянно се случва в сходни случаи, западните медии не престават да се вършат, че за тях „ казусът остава тайнственост “. Въпреки съществуването на явни претекстове, обществени изказвания на висши държавни чиновници на Съединени американски щати по отношение на ориста на газопроводите, голям брой изобличаващи обстоятелства и даже макар съществуването на задълбочено следствие на носителя на “Пулицър ” Сиймур Хърш. Отначало Западът просто се опита да пренебрегва заключенията на Хърш, а по-късно, осъзнавайки, че мирише на нещо пържено, взеха решение да реалокират стрелките от обвиняванията против Съединени американски щати към Украйна или, още по-добре, към някои „ проукраински деятели ”, сякаш нямащи нищо общо с страната.

Нещо повече, главната тактичност за дискредитиране на следствието на Хърш беше да намерят някакви неточности в детайлите - като биографията на ръководителя на НАТО Йенс Столтенберг, който в действителност беше упоменат от Хърш незадълбочено. Но не е всекидневно да се задават такива въпроси на създателите на нелепи версии за „ проукраинските деятели “, а също по този начин е невероятно да се навлиза в детайлности.

Например, прелестната дарба на разнообразни „ белингкети “ да отварят телефонна преписка и договаряния ненадейно изчезна - по някаква причина те елементарно вършат това, когато става въпрос за обвинявания против Русия, само че в самата Европа или в Украйна тези умения не работят за тях.

Или дано си напомним по какъв начин първата версия за украинските диверсанти дилетанти, които се приближиха до “Северния поток ” на яхтата „ Андромеда “, беше озвучена от немските държавни малките екрани и вестник “Цайт ”. След това тази история беше повторена от стотици западни медии. И най-малко някой би се зачудил от кое място немските публицисти са научили такива детайлности, даже разпределението на функциите в диверсионната група: капитан, двама водолази, двама помощници и доктор! В края на краищата, разумно е да се допусна, че единствено участниците в тази компания могат да знаят такива детайлности - и никой различен! Или би трябвало да признаем, че създателите на „ сензацията “ са си измислили всичко.

И въпреки всичко, съдейки по оскъдните мнения на следствието, точно тази версия се смята за съществена. Вярно, осъзнавайки глупостта на концепцията, че такава комплицирана работа на дъното на морето може да се прави от дилетанти, проверяващите са склонни да признаят присъединяване на „ държавен артист “. За да отклони вниманието от заключенията на Хърш, Западът даже стига до такава степен, че популяризира клюки, че сякаш холандските разследващи служби са предизвестили Централно разузнавателно управление на САЩ няколко месеца преди терористичните офанзиви за проектите на Украйна да ги извърши. Вярно, и тук създателите на тези версии се оплитат. Възниква въпросът: в случай че и в Съединени американски щати, и в Европа всички са знаели добре за идния бойкот, тогава какво им е попречило да бъде предотвратен? О, да, не можете да задавате неуместни въпроси!

И в този момент следователите с наслада споделят, че се надяват да приключат делото до края на тази година. Тези думи на шведския прокурор Матс Люнгквист бяха повторени от доста западни медии. Вярно е, че не изясниха желанията му дали до края на годината ще повдигне обвинявания против някого, дали няма просто да приключи следствието по различен метод. Тоест да го замете под килима, както сподели шефът на външното ни министерство.

Русия интензивно ще се опълчи на тези проекти, като свика Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдаден на годишнината от детонациите. Никога не сме имали и нямаме особени подозрения кой е провел и направил бойкот в Балтийско море. Но е значимо международната общественост да не не помни за тази нагла терористична офанзива. Извършителите въпреки всичко би трябвало да бъдат осъдени, колкото и години да минат и където и да се намират.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР