Точно преди година Ема Радукану шокира целия свят на тениса,

...
Точно преди година Ема Радукану шокира целия свят на тениса,
Коментари Харесай

Тотален крах: Корне разби шампионката Радукану и я изпрати извън топ 80 на света

Точно преди година Ема Радукану шокира целия свят на тениса, когато започва присъединяване си на US Open 2021 от квалификациите и извървя целия път до купата, освен това без да загуби сет нито в хода на триумфа си. Британката обаче от този миг насам по този начин и не съумява да се оправи с големите упования към нея и всичкото напрежение, което ѝ бива оказвано чрез тях, само че в последна сметка не трябва да забравяме, че тя е към момента 19-годишна.

Тенис сезонът за тийнеджърката надалеч не се разви по проект и тя все още не е достигнала полуфиналната фаза на нито един шампионат след триумфа си в Ню Йорк. Днес пристигна и към този миг съдбоносният ден в кариерата на Радукану, която при старта на отбраната на купата си от Откритото състезание на Съединени американски щати имаше тежко тестване в лицето на постоянно непредсказуемата и международна номер 40 Ализе Корне, която по време на Уимбълдън приключи серията от 37 следващи победи на първата в света Ига Швьонтек. Британката инкасира цели 29 непредизвикани неточности в хода на конфликта, което се оказа прекалено много и французойката, която наподобява, че е орисана да бъде " черната овца " за най-хубавите в спорта, детронира шампионката след тъкмо 100 минути на корта - 6:3 6:3, осигурявайки си във втория стадий на шампионата да срещне международната номер 83 Катерина Синякова.

Ема откри дуела по желан метод, като се поздрави с пробив още в дебютния подаване на съперничката, само че след това мерникът ѝ изневери личен сервис и тя позволи рибрейк. В идните минути подаващите нямаха усложнения, но това се оказа мъртвило пред стихия, откакто международната номер 40 порази началния удар на тийнейджърката и взе нежен задатък от 4:2. Радукану отговори уместно и измъкна вероятно най-интригуващия гейм от началото на срещата, с цел да възвърне изгубеното, само че Корне незабавно се базира на обичания си способ в лицето на късата топка, с което си завоюва нужното преимущество и осъществя общо третия пореден брейк, доближавайки се единствено на сет от реализирането на сензацията.

Силните мигове на корта за французойката продължиха и на старта на втората част, когато тя се облагодетелства от спада в представянето на международната номер 11 и отмъкна сервиса ѝ. Реакция от шампионката на протичащото се най-накрая последва и тя стана извънредно нападателна, като опитите ѝ за офанзива постоянно завършваха с печеливш удар и скоро обърна статуквото на корта, повеждайки на собствен ред с брейк задатък - 3:1. 

Корне обаче бързо съумя да премисли игровия си проект, като все по-често стартира да залага на късите топки, съпроводени с излизания на мрежата. Радукану като се изключи че не откри противопоставяне против тактиката на 32-годишната си съперничка, то нивото ѝ претърпя цялостен провал, до момента в който международната номер 40 трупаше точка след точка в актива си, с цел да завоюва пет следващи гейма, които я водиха до крайния триумф и свалянето на шампионката от трона. За Ема следва освен да преглътне разочарованието на неуспеха си, а и на обстоятелството, че се свлича до място към топ 80, в най-хубавия случай, на международната класация.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР