Точно преди година, AMD пусна на пазара на високопроизводителните графични

...
Точно преди година, AMD пусна на пазара на високопроизводителните графични
Коментари Харесай

AMD представи серията графични ускорители Radeon E9170 за вградените системи

Точно преди година, AMD пусна на пазара на високопроизводителните графични ускорители Radeon E9550 и E9260, въз основата на архитектурата Polaris, предопределени най-вече за потребление в региона на вградените системи. Днес стана известно, че съществуващите решения ще бъдат допълнени от нови енергийно ефикасни адаптери под наименованието Radeon E9170.

Всички ускорители от серията Radeon E9170 са построени въз основата на неназован GPU от “семейството” Polaris и са оборудвани с осем изчислителни модула (Compute Units). Тази настройка на ядрото значи съществуването на 512 поточни процесора, 32 текстурни блока и цялостно сходство на конфигурацията на графичния процесор Polaris 12, намерил приложение в обособените видеокарти AMD Radeon RX 550.



Линията адаптери Radeon E9170 се характеризира с ниска консумация на сила, в диапазона 30-50 W, поддръжка на 4K Ultra HD резолюция, опция за по едно и също време потребление на до пет екрана и “сурова” продуктивност от към 1,2 Тфлоп. Компанията счита, че устройствата ще намерят приложение в цифровите игрални автомати, тънките клиенти, здравното съоръжение с висококачествени екрани, рекламните панели и индустриалните съоръжения.

Първата двойка модели е E9175 PCIe и E9173 PCIe , които са предопределени за монтаж в общоприетия слот PCI Express. E9175 PCIe е пълноразмерна графична карта с 4 GB видео памет, 128-битова шина и равнище на TDP от 50 Вата. E9173 PCIe от своя страна е с нископрофилно осъществяване и понижена дължина, а количеството на паметта и ширината на шината са понижени надлежно до 2 GB и 64 бита. TDP в тази ситуация не надвишава 35 Вата.

Втората двойка адаптери са E9174 MXM и E9172 MXM и те са във формат MXM с дължина 72 мм и ширина 82 мм (Type A). Количеството на паметта и равнището на TDP са аналогични на версиите с PCI Express интерфейса.



Най-накрая стигнахме и до ускорителя E9171 MCM , представляващ многочипов модул (multi-chip module) с ултра-компактен размер. Памет подсистемата е показана от четири гигабайта GDDR5 със 128-битов интерфейс, а TDP е еднакъв на 40 Вата.

На пазара, устройствата ще излязат през октомври-ноември настоящата година, а поддръжката на серията се възнамерява да се прави до 2024 година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР