Точно преди една година младият грък Стефанос Циципас беше №168

...
Точно преди една година младият грък Стефанос Циципас беше №168
Коментари Харесай

Стефанос Циципас: Гладен за още

Точно преди една година младият грък Стефанос Циципас беше №168 в международната класация на АТР и се състезаваше на шампионат от веригата “Чаландър” в Порторож, Словения. Това се случи тъкмо когато канадецът Денис Шаповалов проби до полуфиналите в Монреал, побеждавайки по пътя си Рафаел Надал и Хуан Мартин дел Потро.

“Той ме въодушеви толкоз доста, мечтаех да бъда на неговото място. Спомням си по какъв начин го гледах по малкия екран от Порторож. Не изпуснах нито един негов мач. Беше толкоз вдъхновяващо да видя по какъв начин побеждава тези момчета”, показа Циципас.

Ако тази седмица потвърди нещо, то е, че фантазиите се сбъдват. Тази година Циципас изигра ролята на Шаповалов на “Роджърс Къп”. По пътя към финала той победи четирима тенисисти от топ 10 - Доминик Тийм, Новак Джокович, Александър Зверев и Кевин Андерсън.

Stefanos Tsitsipas to face Rafa Nadal in Rogers Cup final https://t.co/G0ANkNyTqm pic.twitter.com/2qabrFxYkK
— TODAY (@todayng) August 13, 2018 “Сега разбирам, че това е по-лесно, в сравнение с наподобява. Просто трябваше да имам вяра в себе си. Свърших си работата”, добави Циципас.

Стефанос е разчувствуван от метода по който играе (преди по-малко от четири месеца той стигна до финала в Барселона, където загуби от Надал, а предходната седмица игра полуфинал във Вашингтон), само че няма желание да понижава темпото. Той не желае да се задоволява с това, че е пробил в топ 20. Роденият в Атина тенисист желае да продължи нагоре и в неделя научи един главен урок против най-хубавия в света.

“Колко доста би трябвало да работя. Колко огромна е разликата сред него и мен. Трябва да работя повече и да стана по-силен и по-солиден от задна линия, да устоявам на физическия натист на корта. Това е огромната разлика сред неговата и моята игра. Надал в никакъв случай не се пропуква. Захапва те като булдог и не пуска. Впечатляващо е по какъв начин от тенисист като всички нас се е трансформирал в този звяр, това страшилище, което е през днешния ден.

WATCH - #RogersCup: Rafael Nadal tames Stefanos Tsitsipas in final, claims 80th ATP Tour title https://t.co/ZXEjklc0tT pic.twitter.com/rZ5kS7YpmQ
— DNA (@dna) August 13, 2018 Аз в действителност съм гладен за повече. Вярвам, че мога да реализира доста повече тази година. Въпреки че изгубих през днешния ден, усещам че още мога да надвивам положителните играчи. Наистина желая да печеля още точки тази година и да извлека най-хубавото от себе си”, приключи Циципас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР