Точно преди 34 години ЦСКА записва първата си победа над

...
Точно преди 34 години ЦСКА записва първата си победа над
Коментари Харесай

На днешната дата Любо и Стойчо преподават на Герена

Точно преди 34 години ЦСКА записва първата си победа над Левски на " Герена ". На 22 декември 1985 година " армейците " бият с 3:1 " сините " пред 25 000 фенове в Подуяне. Изключително мощен мач изнася 19-годишният нападател Любослав Пенев, който е забъркан и в трите гола на спечелилите.

Бъдещият " Ел Голеадор " открива резултата в шестата минута, а малко по-късно подава на Стойчо Младенов, който прави 2:0. Бургаското шило на Левски Руси Гочев връща едно попадение в 32-ата минута, само че в края на първото полувреме Любо Пенев още веднъж е в центъра на събитията. Младокът е съборен от вратаря на домакините Владо Делчев, а Екзекутора на Ливърпул трансформира дузпата в гол.

Трябва да се означи, че " сините " са без националите Наско Сираков и Борислав Михайлов, отстранени от футбола след скандалния край за Купата на България, игран през лятото на същата година. По същата причина наставникът на ЦСКА Димитър Пенев не може да разчита по това време на Христо Стоичков.

Вечните противници са и с нови имена – Витоша и Средец, а мачът е пратен на " Герена " от високо равнище. Дербито пропуща звездата на Левски Божидар Искренов, който няколко дни по-рано претърпява лека автомобилна злополука край Орлов мост в столицата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР