Точно отбелязахме с фанфари оттеглянето на сезона на грипните епидемии

...
Точно отбелязахме с фанфари оттеглянето на сезона на грипните епидемии
Коментари Харесай

Помощ, нямам глас!

Точно отбелязахме с фанфари отдръпването на сезона на грипните епидемии и постепенно, само че славно в животът ни се настани сезонът на... пресипналите гърла, падналите гласове и сухотата в гърлото. Не, няма подбив – колкото по-топло става, толкоз повече студени питиета пием, стоим на течение и под включени климатици. Говоренето на всеослушание и вдишването на цигарен пушек също водят до проблеми с гърлото и гласа. И колкото и да ни е прелестно да сме в компания, в която пием, смеем се и си изкарваме отлично, постоянно на идната заран се чудим къде ни е липсващ гласът и какво да създадем, с цел да го върнем назад там, където му е мястото.

За да избегнете сходни неприятни сутрини, в които не можете да си кажете името, ето няколко бързи оферти за „ оправяне “ на ситуацията.

Домашен мед и масло

Звучи като рецепта за сладкиш, само че в действителност е рецепта за изглаждане на дращещо гърло. Колкото и бабешка да е тя, тази рецепта в действителност работи. Маслото прави тъкмо това, което се чака от него – да смаже гърлото и да понижи болката. Медът (говорим за същински, домакински мед) пък има свойството да омекотява тъканите и да образува филм върху гърлото, тъй че да не изпитвате болежка при всяка изречена дума. Тази рецепта е изключително ефикасна вечер, преди лягане, с цел да си нямате проблеми с раздразнение и дращене на гърлото през нощта. Една дребна бучка масло и/или лъжичка мед ще се отразят отлично на на гърлото и ще ви облекчат. Не пийте вода по-късно, с цел да не ги отмиете бързо.

 мед Thinkstock

Мед с джинджифил и лимон

Това си е типичен способ за справяне с болки в гърлото и има общо имуноукрепващо деяние. Трябва ви корен от джинджифил, към 300 грама същински мед и два лимона. Лимоните и обеленият джинджифил се смилат в блендер, и се смесват с меда, като се бъркат до цялостно обединение на смесите. След това сместа се оставя в ледник за към 12 часа и се употребява по 1 лъжичка дневно, за предпочитане заран. В по-тежки случаи на неразположение и болки в гърлото – може и по 2-3 лъжички.

Таблетки за гърло ГелоРивойс

Иновативните таблетки, съдържащи ксантан, карбомер и хуалуронова киселина, разрешават на пресъхналото и пресипнало гърло да се възвърне и овлажни бързо.,Съставките, които се съдържат в ГелоРивойс образуват по този начин нар. хидро-депо комплекс. Този комплекс прилепва добре по лигавицата на устата и гърлото, където образува предпазващ пласт върху раздразнените сектори. Поради своето особено наличие на минерали и лек ефервесцентен резултат, таблетките за смучене подтикват отделянето на слюнка. Това е доста значимо за обезпечаване на положителното систематизиране на хидрогелния комплекс и също по този начин естествено овлажнява лигавицата. ГелоРивойс са таблетки, подобаващи за голям брой състояния– като пресипване поради дълго говорене ( при учители, работещи в кол-центрове, радио и тв водещи, артисти и др.), поленова алергия, нарушено носно дишане при простуда или негативни въздействия подбудени от цигарен пушек, изсъхнал въздух, климатични системи и приложимост на студени напитки/храни. ГелоРивойс таблетки имат прелестен черешов усет и могат да бъдат употребявани даже и по няколко пъти дневно по 1 таблетка, през 2-3 часа. Подходящи са и за деца над 6-годишна възраст.

 ГелоРивойс

Посещение при доктор

Последно в листата, само че не и по значимост – визитата при УНГ експерт. Ако положението ви не се усъвършенства за няколко дни или даже в противен случай – стане по-тежко, незабавно потърсете лекарска помощ. Може да става дума за по-сериозно увреждане или зараза, която да има потребност от особено отнасяне. Не се оставяйте да страдате прекомерно дълго, тъй като всички знаем, че болките в гърлото са извънредно неприятни, а когато са съпроводени и от пресипване и загуба на гласа, качеството на живот спада фрапантно в границите на няколко дни. Затова, в случай че болката продължи дълго или е доста мощна – обадете се на лекаря си. Може и да се окаже нещо нищожно, само че по-добре да е по този начин, в сравнение с да рискувате някое затруднение.

А в това време, всички, които нямат проблеми с гласа или към този момент са си ги решили, могат да отидат във Фейсбук страницата на невероятното шоу на Нова Телевизия „ Като две капки вода “, и да вземат участие в играта на ГелоРивойс за няколко супер награди, за които сигурно ще им би трябвало крепко гърло!

Вероятно ще се поблазните от огромната премия - 2 билета за концерта на Лени Кравиц в София, който ще се организира на 4 май в зала Арена Армеец, само че и 3-те по-малки награди не са за изпускане - 3 х 2 билета за Световната купа по художествена гимнастика за деня на финалите, на 14 април, в зала Арена Армеец в София.

Всичко за играта ще научите в страницата на шоуто във Фейсбук – стискаме ви палци и ви пожелаваме триумф (и крепко гърло!).
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР