Точно навреме за Коледа тази година Sony възнамерява да зарадва

Точно навреме за Коледа тази година Sony възнамерява да зарадва ...

Екранът на Sony, който вкарва CarPlay и Android Auto във всяка стара бричка.


Точно навреме за Коледа тази година Sony възнамерява да зарадва мъжката си аудитория, а защо не и дамската, с нов продукт, който може да вдъхне доста свежест дори в най-старите автомобили.

Наскоро Sony представи екрана XAV-AX8000, който внася CarPlay, Android Auto, гласови команди и какво ли още не в купето на коли, произведени, когато единствената авто-мултимедия бяха касетките с лента.

Екранът на Sony се прикачва лесно и бързо към таблото и изглежда сякаш левитира, заради удобния си и тристранно подвижен телескопичен модул.
Снимка 438337

Дисплеят предлага цели 8.95 инча видима площ, разполага с USB порт и е с вграден усилвател за четири 55-ватови говорители.

Друга готина екстра, която новата джаджа на Sony ни предлага, е възможност да контролираме някои приложения на смартфона си директно от екрана, благодарение на WebLink.
Снимка 438336

Е, едва ли приложенията ще се държат толкова добре, колкото през смартфона ни, но все пак би било готино да навигираме в YouTube директно от екрана, докато седим в задръстване.

Въпреки готините екстри и възможността осезаемо да подобрим изживяването със стария ни автомобил, няма какво да се лъжем, XAV-AX8000 е доста скъпа джаджа - цената й ще е около 600 долара казват от Sony.

Истината обаче е, че това всъщност е доста приятна цена за подобна джаджа. Конкурентни продукти от Alpine или Pioneer се продават за около 1000 долара, което означава, че XAV-AX8000 действително ще е доста атрактивен вариант за подарък, когато се появи на пазара преди Коледа.

Източник: lifestyle.bg