Точно навреме идват резултатите обаче от проведено наскоро изследване от

...
Точно навреме идват резултатите обаче от проведено наскоро изследване от
Коментари Харесай

Внимание! Ето Как Да Спасим Косата Си!

Точно в точния момент идват резултатите обаче от извършено неотдавна проучване от учени на Корейския народен университет в Пусан. От него излиза наяве, че олиото от тиквени семки подтиква растежа на нова коса.

Това удостоверява от дълго време съществуващите знания за резултата на тиквените семки, като се оказва, че формата на съсредоточено олио е сполучлив естествен способ против оплешивяване и то без странични резултати, написа дир.бг.

Изследването се е провело със 76 пациенти - мъже, като изискването било най-малко три месеца преди опита никой от тях да не е провеждал каквато и да било терапия - естествена, хомеопатична, медикаментозна и така нататък

Мъжете, взели участие в опита страдали от междинна форма на плешивост. Пациентите били разграничени на 2 групи - на половината дали плацебо хапче (капсула с празно съдържание), а на другата половина провели лекуване. То се състояло в това да одобряват по 400 мг олио от тиквени семки дневно, перорално, под формата на капсули - 2 преди закуска и 2 преди вечеря.

Скалпът на всеки един пациент е бил сниман посредством специфични устройства и технология, позволяваща да се измерят доста тъкмо регионите със загуба на коса, както и да се преброи всеки косъм на главата посредством специфични лещи.

Резултатът:

За групата приемаща капсулите тиквено олио: при 44% от тях се следил сдържан напредък на коса, при 51 % не е записано нито усъвършенстване, нито утежняване! При един пациент е траяла загубата на коса.

За плацебо групата: при 28% е регистриран нараснал косопад, при 64% няма настъпили промени, а при 7.7% - леко или умерено усъвършенствано положение.

В групата, приемала тиквеното олио, не са регистрирани недоволства или странични резултати, като единствено при един пациент е настъпил лек стомашен дискомфорт.

При стандартните способи на лекуване, с изключение на към този момент изброените странични резултати, постоянно пациентите се оплакват от сърбеж по скалпа. Причината за нежеланието на пациентите да лекуват алопецията си с медикаменти се крие точно в страничните резултати, които в множеството случаи се демонстрират незабавно след старта на лекуване.

Според изследване от същия университет, обхващащо 1261 пациенти, единствено 32% са траяли медикаментозното си лекуване, а останалите са прекратили заради утежняване на общото им физиологично положение.

Една от аргументите за положителния резултат от тиквеното олио се крие в есенциалните мастни киселини и антиоксиданти, под формата на витамин А и Е (много потребни за здравето на кожата), на които са богати суровите тиквени семки.

Ако решите да пробвате резултата от тиквеното олио с лечебна цел, бързаме да ви зарадваме с още няколко удобни резултата, които ще имате от използването на тиквено олио или сурови тиквени семки.

Олиото от тиквено семе е потвърдено, че може да е с толкоз мощно въздействие, колкото лекарството индометацин за лекуване на хронични ревматоидно-артритни положения. То е и доста мощно средство при доброкачествена простатна хипертрофия или уголемена простата.

Суровите тиквени семки имат високи равнища на витамин Е, в това число всички форми на токоферол, и намаляват равнищата на неприятния холестерол.

От антични времена тиквените семки са били употребявани за лекуване на разнообразни проблеми с бъбреците, както и пикочни проблеми и гастрит.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР