Точно месец преди парламентарните избори в Германия най-вероятният победител е

...
Точно месец преди парламентарните избори в Германия най-вероятният победител е
Коментари Харесай

От момичето на Кол до лидер на свободния свят

Точно месец преди парламентарните избори в Германия най-вероятният победител е добре прочут.

Социологическите изследвания демонстрират, че Ангела Меркел най-вероятно се насочва към четвъртият си мандат като началник на най-голямата стопанска система в Европейски Съюз.

Меркел от YouTube: Няма да има Трета международна война

Германия обмисля възбрана на стандартните коли

Два лагера в Европа по отношение на Тръмп

Ръководеното от нея християндемократично обединяване наподобява ще завоюва с огромна преднина пред сегашните й съдружни сътрудници от социалдемократите. По-назад сигурно ще останат Зелените, Лявата партия и крайнодесните от "Алетернатива за Германия ".

„ Меркел или Меркел, белким това е единственият избор на Германия? “, попитаха в най-популярното неделно токшоу в страната.

Задавайки си този въпрос дано погледнем някои от определящите моменти и страни в 30-годишната политическа кариера на дамата, която най-вероятно ще остане немски канцлер.

A young Angela Merkel reaches out to shake hand of Helmut Kohl after fall of Berlin Wall 1989 #channel4news pic.twitter.com/vcceIdz27e
— Lucy Keaveney (@Luighseach) June 16, 2017
Момичето на Кол

Меркел, щерка на свещеник, израснала в Източна Германия, влиза в политиката през 1989 година в бурните времена преди рухването на Берлинската стена.

За малко е заместник-говорител на първото демократично определено източногерманско държавно управление, преди през 1990 година да влезе в обединявания немски парламент като член на Християндемократическия съюз (ХДС).

Канцлерът Хелмут Кол я назначи за министър на дамите и младежта през 1991 година, само че като че ли пренебрегваше най-младия член на кабинета с покровителствения псевдоним "das Maedchen " (Момичето).

Меркел се изкачи до управлението на ХДС и последователно "момичето " стана единственото, което имаше смелостта да приказва намерено против Кол.

През 2000 година тя бе определена за ръководител на партията с повече от 95% утвърждение. На 22 ноември 2005 година Меркел стана първата жена, канцлер на Германия, с цел да бъде след това избрана отново още два пъти през 2009 и 2013 година.

Burning coal for power looks set to remain the backbone of Germany's energy supply for decadeshttps://t.co/re74vnZFC7
— Polly Ticker (@MollyWolly8) August 23, 2017
Ядрена сила? Найн, данке

Меркел зашемети света, когато след нуклеарния случай в Япония през 2011 година разгласи, че немските нуклеарни реактори ще бъдат спрени до 2022 година

Берлин ще продължава да употребява въглищни централи, до момента в който не успее изцяло да развие "зелената " сила.

Страната влага интензивно в слънчева и вятърна сила и има за цел да обезпечи 80% от енергийните си потребности посредством възобновими източници до 2050 година

Merkel May Make Greece A Pariah State https://t.co/4lRL1TjERa
— Αλεξανδρου Γεωργιος (@alexandrou56) August 11, 2017
"Мадам Не "

Всички очи се обърнаха към немския канцлер, когато Гърция затъна в икономическа рецесия през 2010 година Тя беше наречена „ безсърдечна”, откакто дружно с министъра на финансите Волфганг Шойбле се оповестиха срещу опрощаването на част от огромния дълг на Атина.

Обявена за "Мадам Не " в някои елементи на Европейски Съюз, Меркел въпреки всичко поддържа три интернационалните избавителни пакета на стойност над 300 милиарда евро, само че единствено в подмяна на значими съкращения на бюджета и внезапни нараствания на налозите.

What ever the sitution #Selfie' is the norm @Angie_Merkel & the #Migrants #refugees @Refugees @DailyMonitor pic.twitter.com/XwNUcOTlFF
— Musana Emmanuel. W (@Emmzo7) September 12, 2015
„ Можем да го направим”

Обикновено внимателната Меркел завоюва интернационална хвалба с дръзкия си ход да отвори границите на Германия за бежанците в разгара на миграционната рецесия в Европа през 2015 година Тя притегли германците на своя страна с мантрата "Можем да го създадем ".

Повече от един милион търсещи леговище, към половината от тях от Сирия, Ирак и Афганистан, дойдоха в Германия по-късно нейно решение.

И до момента в който тя непрекъснато пази спорния си ход, по едно и също време с това дава обещание, че тази този поток от бежанци в страната няма да се повтори.

Trump must be respected as U.S. president, says Germany's Merkel. More here: https://t.co/3hg1EyjOiL pic.twitter.com/2oQFazFQaB
— Reuters Top News (@Reuters) August 23, 2017
Взаимоотношенията с Тръмп

Когато Доналд Тръмп завоюва президентските избори в Съединени американски щати, Ангела Меркел го поздрави, призовавайки за бъдещо съдействие със съблюдаване на демократичните полезности.

Необичайното обръщение накара някои медии да я дефинират като новия "лидер на свободния свят " - термин, на който тя се присмива, казвайки, че е неуместно да се счита, че един човек може да реши проблемите на света.

Границите на нейното въздействие станаха забележими по време на срещата на върха на Г-20, извършена от Хамбург през юли, когато водачите не съумяха да преодолеят разликите си с Тръмп във връзка с грижата за климата и протекционизма.

---

По материали на Агенция Франс Прес
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР