Точно колко богат трябва да сте, за да сте богат?

...
Точно колко богат трябва да сте, за да сте богат?
Коментари Харесай

Колко пари трябва да имате, за да сте богат според частните банкери?

Точно какъв брой богат би трябвало да сте, с цел да сте " богат "? Отговорът, несъмнено, зависи от това кой пита. Но съгласно Bloomberg, цитирайки банкери от Съединени американски щати и Англия, първата стъпка е да притежавате най-малко 25 милиона $.

И става въпрос за средства, с които разполагате и може да инвестирате. Средства, за които може да си позволите да не пипате най-малко две или три тримесечия - или даже година и две - до момента в който пазарите са на алено - без да рискувате съня си.

С 25 милиона $, твърди изданието, може би - единствено може би - стартирате да забогатявате.

За по-голямата част от човечеството 25 милиона $ наподобяват непостижима сума, само че в ерата на хипербогатството и хипернеравенството, тъкмо оттова стартира " благосъстоянието " и тази сума купува услугите на елитните частни банкери.

Ако дадем образец с полетите, това е икономичната класа. Бизнес класата се равнява на 100 милиона $, а първа класа - 200 милиона $. Частен аероплан? Това към този момент е един милиард $.

Знаем, че неравенството сред богатите и бедните и сред богатите и в действителност богатите единствено се усилва, главно с помощта на траялия години бичи пазар. Това, което се знае по-малко отвън финансовите кръгове, е какво тези пари костват за банкерите, които се грижат за тези благосъстояния.

Прагът, който би трябвало да прекрачите, с цел да може да се наречете в действителност богат, се промени фрапантно през последните две десетилетия. През 1994 година, когато Питър Черингтън, който оглавява Citi Private Bank, за първи път стартира работа във компанията, " три милиона се смятаха за супервисоко благосъстояние в промишлеността ", спомня си той. " 25 години по-късно минималната сума към този момент е 25 милиона ".

Но не твърдим, че 25 милиона $ отварят всички порти. Abbot Downing, поделение на Wells Fargo, работи с клиенти, които имат най-малко 50 милиона $ в активи или най-малко 100 милиона $ общо благосъстояние./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР