Точно както всеки от 12-те зодиакални знака има уникален набор

...
Точно както всеки от 12-те зодиакални знака има уникален набор
Коментари Харесай

Коя древна цивилизация отговаря на вашия зодиакален знак?

Точно както всеки от 12-те зодиакални знака има неповторим набор от личностни черти, по този начин е и с всички велики антични цивилизации. И до момента в който някои зодии са известни със своята храброст, други имат по-силно изразена прочувствена страна. Именно по характерните характерности на всеки от тях може да се дефинира към коя антична цивилизация принадлежат.

Прочетете по-долу към коя антична цивилизация принадлежи вашата зодия:

1. Овен: Древна Спарта

Овенът е огнен знак, ръководен от планетата боец Марс и е прочут със своята непоколебима храброст. Древната цивилизация, която най-добре дава отговор на техния характер, е град Спарта на гръцкия остров Лакония. Днес думата спартанец значи някой, който се отличава със строга дисциплинираност и заобикаля лукса и комфорта, а Овните са тъкмо такива по природа.

2. Телец: Древен Египет

Като земен знак, Телецът е фундаментално постоянен и удобен. Тъй като са ръководени от Венера, те също обичат хубостта и по-фините неща в живота. Древната просвета, която най-добре дава отговор на техния дух, е Египет, където цивилизацията е процъфтявала в продължение на хиляди години с помощта на безконечната надеждност на река Нил, която е осигурила живот на другояче пресъхнал необитаем район. Красотата, луксът и естетиката също са съществени детайли на тази антична цивилизация.

3. Близнаци: Древна Гърция

Управлявани от Меркурий, Близнаците са умели комуникатори и бързи мислители, които са непрекъснато любопитни и жадни за познания. Те откриват своята „ цивилизация на духа “ в антична Гърция, изключително във философския интервал, ръководен от Сократ, Платон и Аристотел, които са създателите на западната философия и разбирането на света посредством логиката.

4. Рак: Древен Шумер

Тъй като няма антични цивилизации, известни най-вече с това, че са свръхемоционалникато Раците, вместо това ще се съсредоточим върху обстоятелството, че те са ръководени от Луната и ще ги свържем с античния Шумер. Шумерите от Месопотамия преди хиляди години са изобретили комплицирани градове-държави, здания със комплицирани арки и куполи, както и зигурати, и са били одухотворени и ръководени от астрологичните сили. 

5. Лъв: Древен Рим

Като огнен знак, ръководен от Слънцето, Лъвовете са царствени, преобладаващи и даже малко грандиозни. Перфектното антично допълнение към тяхната екстровертна природа и поробителски дух е античната Римска империя, която е учредена на седем хълма през 753 година прочие н. е. и с чиста мощ на волята се уголемява до повече от два милиона квадратни благи, покриващи три континента.

6. Дева: Древен Китай

Девите са известни със своята деловитост и точно внимание към детайла. Те клонят към логиката и в никакъв случай не разрешават на страстите им да надделеят над тях. Древната просвета, която най-добре дава отговор на тяхната персона, е Китай, който е бил една от най-ранните цивилизации в света и е издържал като трайна международна мощ. Един от най-известните образци за тяхната архитектура сигурно е Великата китайска стена - без придирчивост и аналитичност те надали биха съумели да я построят. 

7. Везни: Долината на Инд

Културата от бронзовата ера, която процъфтява в елементи от това, което през днешния ден е известно като Пакистан, Афганистан и Индия, е неповторима измежду античните цивилизации. Няма доказателства, че са употребявали оръжие или че са имали потребност от войска. Вместо това, това е била просвета, учредена на мир, разцвет, обич и тъждество. Всичко това пасва идеално на безкрайното търсене на баланс и естетика на Везните.

8. Скорпион: Древните маи

Скорпионът е знакът, който най-вече се свързва с мистерията и тъмнината, тъй че коя антична просвета би могла да ги символизира по-добре от античните маи? За античните маи гибелта била просто ритуал на прекосяване към различен живот и те живеели без боязън от гибелта. Вместо драматичен край те откривали в гибелта символиката на новото начало.

9. Стрелец: Древна Персия

Стрелецът е знак, обвързван с любознанието и проучването, тъй че великата Персийска империя - една от най-мощните и необятно публикувани в историята - най-точно отразява тяхната психика. Въпреки че множеството древни перси са изповядвали зороастризма - първата дуалистична вяра с концепции като положително и зло, светлина и мрачевина - те са били изцяло толерантни към другите религии. Всичко това пасва идеално на природата на Стрелеца.

10. Козирог: Древен Вавилон

Козирогът е прочут като най-организирания и целенасочен от всички знаци, тъй че античното вавилонско общество корелира най-добре с тях. Те са известни с Кодекса на Хамурапи , който се състои от 282 закона за търговия, контракти, права на благосъстоятелност, фамилни разногласия и закононарушения. Точно като античен Вавилон, Козирозите са загрижени за закона, реда и логиката.

11. Водолей: Древна Атлантида

Тяхната новаторска, безпределно любопитна и революционна природа се вписва идеално в мита за Атлантида, цивилизация, която към момента очарова въображението. Митът за Атлантида се появява за първи път в Диалозите, написани от гръцкия мъдрец Платон за Атлантида, която е остров, ситуиран някъде зад Херкулесовите стълбове, което кара някои да заключат, че е съществувал в Гибралтарския пролив. Въпреки че Атлантида към момента е единствено концепция, Водолеят има задоволително живо въображение, с цел да я трансформира в действителност.

12. Риби: Древен Тибет

Воден знак, прочут с безграничните си дълбочини на нематериалност и съчувствие, Рибите са най-добре показани от античен Тибет. Намира се от северната страна на Хималаите и античната хубост на Тибет е родила надълбоко мирна просвета, която се слива съвършено с природата, тъкмо както биха живели Рибите.

Източник: Колективен свят

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР