Точно както направи и баща му преди 30 години. Австрийският

...
Точно както направи и баща му преди 30 години. Австрийският
Коментари Харесай

За първи път в историята. Йоханес Щролц, който повтори олимпийския успех на баща си

Точно както направи и татко му преди 30 години. Австрийският скиор Йоханес Щролц завоюва златен олимпийски орден в алпийската комбинирана конкуренция.

Така Йоханес и Хуберт Щролц влизат в историята като първата двойка татко и наследник, която печели златни олимпийски медали в алпийските ски. Щролц-баща е златен медалист от Олимпиадата в Калгари през 1988 година

„ Това в действителност е страховит миг за мен и съм толкоз признателен, че най-сетне мога да изживея фантазията си и да имам този златен орден в ръцете си, както направи татко ми през 1988 година в Калгари. И, да, просто една сбъдната фантазия. Златният орден в действителност значи света за мен ", сподели Щролц.
 Щролц след успеха
„ Това е страхотна история. Трябва да бъдете търпеливи в ски надпреварите, той сподели това на всички. Упорит труд и самообладание. И в никакъв случай не се отхвърляйте “, сподели треньорът на Австрия в слалома Паул Шварцахер.

Зад триумфа на Йоханес Щролц в действителност стоят доста труд и непримиримост. Само допреди няколко месеца той е бил заставен да работи като служител на реда в дребен австрийски град. Да кара патрулна кола и да управлява трафика, с цел да изкара някакви пари.

Преди олимпиадата Щролц не е част от националния тим на Австрия. Причината е, че поради слаби и непостоянни резултати е избран като „ неперспективен “.

Въпреки това продължава да кара ски, подкрепян и насърчаван от фамилията и приятелката си. Всичко, обвързвано със спортната подготовка, прави самичък. Получава поддръжка и от тима по ски на Германия, които му разрешават да тренира с тях.
 Йоханес беше четвърти след спускането, само че в коронната си дисциплинираност слалом нямаше безусловно никакви проблеми
„ Само преди няколко седмици бях извънредно покрай края на кариерата си. Имах доста въпроси в главата си. Ще остана ли професионален състезател след този сезон? Ще мога ли да върша това, което ми дава най-вече наслада в този свят? ", споделя Щролц.

Постоянството на австриеца му се отплаща месец преди олимпиадата. Обратът в кариерата му идва на пистата в Аделбоден. Спускането, което той прави в слалома за Световната купа смайва коментаторите. Причината е, че след девет години надпревари за Световната купа, Йоханес Щролц записва първа победа в кариерата си.

Именно тя му обезпечава и квота за Олимпиадата в Пекин. "Невероятно е! Опитах се да направя най-хубавото и да карам на ръба на опциите си. Много пъти не ми се получаваше, само че този път стана. Така че съм доста благополучен ", сподели Щролц тогава.
 Щролц-син със златния олимпийски орден
Австрия е най-успешната нация в алпийските ски на олимпийски игри. Тя има над 120 медала в историята на игрите. Два от тях са на татко и наследник Щролц.

"[Баща ми] постоянно ми е казвал какъв брой сила му е дало присъединяване му в Игрите и че би трябвало да стартира със същата сила в това съревнование ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР