“Точно както човечеството се бори срещу антисемитизма след трагедията на

...
“Точно както човечеството се бори срещу антисемитизма след трагедията на
Коментари Харесай

Ердоган иска да се борим с ислямофобията, както с антисемитизма


“Точно както човечеството се бори против антисемитизма след нещастието на Холокоста, то по същия метод би трябвало да се бори против възходящата ислямофобия ”, съобщи Ердоган на среща на външните министри на страните от Организацията за ислямско съдействие.

Форумът се организира в Истанбул и беше призован поради кървавите набези против две джамии в Нова Зеландия. При нападенията, осъществени от крайнодесен екстремист, починаха 50 души. Трагедията се разигра по време на петъчната молитва, която е свещена за мюсюлманите.

Ердоган изрично осъди офанзивата, заявявайки, че тя е знак за „ надигащата се ислямофобия в западните страни “. Той също по този начин упрекна медиите в „ разпалването на огъня на омразата против исляма “.

“Очевидно сме изправени пред неприязън към исляма и ненавист към мюсюлманите … Тази опасност се трансформира в проблем, който би трябвало да бъде решен от силите за сигурност, водачите и елементарните жители ”, сподели Ердоган.

“Неонацистките групи би трябвало да се преглеждат като терористични групи и да се третират като такива, по същия метод, както “Ислямска страна ”, добави турският президент.

Ердоган сподели също, че солидарността на Нова Зеландия с мюсюлманите след офанзивата против джамиите би трябвало да бъде “пример за международните водачи ”. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР