Точно една година след влизането в сила на регламента за

...
Точно една година след влизането в сила на регламента за
Коментари Харесай

Българският опит по отношение защитата на личните данни

Точно една година след влизането в действие на регламента за отбрана на персоналните данни беше показана книгата „ Защита на данните – правила и практики”. В нея с изключение на, че ясно е разказано какво тъкмо съставлява регламента и обзор на главните базови правила и неприкосновеността на данните, е събрана и неповторима трактовка, която е 100% българска.

„ На базата на общия модел сме основали неповторими неща, които са резюме на нашия и на европейския опит, на международните и европейски стандарти и положителни практики. Създали сме модел на сходство, метод за приложение на сходството. Създали сме методика от правила и процедури”, сподели по време на представянето на книгата проф. доктор Веселин Целков, който дружно с Деян Петков, Георги Средков и Пламен Геориев са създатели на книгата.

Книгата е скъпа най-много с това, че в нея са събрани положителните български практики. Също по този начин читателите могат да се срещнат и с опита в тази сфера на Холандия, Англия, Франция и Испания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР