Точно един месец ни дели от началото на Световното първенство

...
Точно един месец ни дели от началото на Световното първенство
Коментари Харесай

Бойкотираният и странен Мондиал започва точно след месец

Точно един месец ни дели от началото на Световното състезание в Катар.

Мондиал 2022 ще стартира на 20 ноември с мач сред домакините и Еквадор от 18:00 часа българско време.

Това ще бъде 22-ото издание на шампионата на планетата и първото, което се организира през зимата, както и първото, на което хазаин ще бъде страна от арабския свят. Това ще е и последният Мондиал, в който присъединяване ще вземат 32 тима, защото след четири години на финалите в Съединени американски щати, Канада и Мексико към този момент ще вземат участие 48 отбора.

Осем стадиона в Катар ще одобряват 64-те мача от шампионата, като всички те са оборудвани с климатични системи, които ще поддържат температура към 20 градуса. Най-използваното оборудване ще бъде " Лусаил Айконик Стейдиъм " в Лусаил с потенциал 80 хиляди фенове, което ще одобри 10 дуела, в това число и финала на 18-ти декември. Откриващият мач ще се играе на стадион " Ал Баит " в Ал Хор.



Месец преди първия съдийски сигнал, преди всички погледи на света да се насочат към Доха и към 1,2 милиона почитатели да нахлуят в страната, Катар наподобява изцяло подготвен за това, което го чака... най-малко що се отнася до инфраструктура. Разбира се, тези обстоятелства по никакъв метод не смекчават тона на гневните критици на този Мондиал, които не са единствено обособени персони, а цели народи и държавни управления.

Причините са ни добре познати: Човешките права в арабската страна и най-много свободите или неналичието на такива, които локалните дами имат. Робският труд, незнайният брой умряли, изчезнали и излъгани служащи от Югоизточна Азия и Африка, които с ръцете си построиха този първокласен парадайс.

Наскоро Ерик Кантона, както и други някогашни футболисти оповестиха бойкотиране на Мондиала.

„ Нека бъдем почтени със себе си! Това Световно състезание няма смисъл! Още по-лошо, това е закононарушение “, сподели легендата на Манчестър Юнайтед.

Кантона остро осъжда " хилядите смъртни случаи " и лудостта по климатизираните игрища на този " огромен маскен бал ", чието само значение съгласно него са " парите ".



Осемте нови и съвременни стадиона са единствено част от цялото знамение. Говорим за напълно нови пътища, нов град, както и напълно нова жлезопътна система, проектирана единствено и само за потребностите на Мондиала.

Да, тя ще остане за прилагане на катарците и след финала на 18 декември, само че е нещо, от което те нямат забележителна потребност. Планът бе вкаран в деяние след извоюваното домакинство, като е единствената причина сега тази линия да бъде реалност.

Железопътната система на стойност 29,8 милиарда щатски $ е изцяло подготвена, като свързва единственото, само че свръхмодерно и огромно летище в Доха с осемте стадиона, с централната част на града и даже с някои от по-големите хотели. Да, чудото Катар стига до там, че първокласните хотели си имат нещо като метростанция. Всичко това е готово, както към този момент упоменатите игрища и всички останали инфраструктурни прокети.

Дотук оценката на катарците е отлична, само че експертите пазят запаси към други аспекти от организацията, които могат да се окажат проблематични - изключително към почитателите. В страна с население от към 2,8 милиона души, се чака да дойдат 1,2 милиона футболни последователи от чужбина. А това, при обстоятелството, че на процедура всичко се случва в един град, прави нещата още по-хаотчини, написа dir.bg.

Двата най-отдалечени стадиона са на 55 километра един от различен, което е безумно малко спрямо 2500-те сред Екатеринбург и Калининград през 2018-а или четирите хиляди километра сред Мексико Сити и Ванкувър, които ни чакат през 2026-а, когато Мондиалът ще е в Канада, Съединени американски щати и Мексико.

Именно поради това всичките 1,2 милиона фена ще се изсипят на една много дребна територия, освен това не в международен мегаполис, а в град като Доха, който разполага с стеснен потенциал за сходни събития. На процедура страната ще усили популацията си с над 1/3 за месец, а необикновеният проблем породи забавни способи за решаването му.

Построяването на куп нови хотели, които ще имат много неразбираема орис след края на шампионата е реалност.

Към това прибавяме круизни кораби край брега, които ще играят ролята на хотели, палаткови лагери в пустинята и даже пригодени в хотелски стаи контейнери.

Този новаторски и невъобразим по Мондиали способ за настаняване основава 120 000 стаи, без значение дали са в тента, резервоар или каравана.

Тук обаче Катар не може да се похвали с съвършена подготовка като тази в инфраструктурните си планове, тъй като по последни данни част от обещаните 120 000 стаи не са подготвени, въпреки към този момент да са резервирани от туристи. Уверенията са, че до идването на първите почитатели това ще се промени, само че все още някои стаи съществуват единствено и само в платформите за резервации.

Мондиал 2022 ще се организира при по-интензивен график, защото прекъсва огромна част от шампионата по света, в това число и тези в Европа, както и европейските клубни шампионати. В 10 от дните на шампионата ще се играят по четири мача с начални часове 12:00, 15:00, 18:00, 21:00 (българско време). Груповата фаза ще продължи до 2 декември, а елиминациите стартират на идващия ден.

Официалната топка за шампионата е направена от Адидас и се споделя Ал Рихла, а талисманът на Мондиала е левитираща куфия (традиционна памучна забрадка за глава) на име Ла`ееб.

Финалистите в Мондиала са разпределени в осем групи по четири тима:

Група А: Катар, Еквадор, Сенегал, Нидерландия

Група В: Англия, Иран, Съединени американски щати, Уелс

Група С: Аржентина, Саудитска Арабия, Мексико, Полша

Група D: Франция, Австралия, Дания, Тунис

Група Е: Испания, Коста Рика, Германия, Япония

Група F: Белгия, Канада, Мароко, Хърватия

Група G: Бразилия, Сърбия, Швейцария, Камерун

Група Н: Португалия, Гана, Уругвай, Южна Корея.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР