Точно две седмици остават до старта на най-голямото тенис събитие

...
Точно две седмици остават до старта на най-голямото тенис събитие
Коментари Харесай

Ян-Ленард Щруф обожава Борусия и мечтае за пробив на Ролан Гарос

Точно две седмици остават до старта на най-голямото тенис събитие в България за 2019 година - Sofia Open. Част от международния хайлайф на аристократичния спорт ще завладее България от 3 до 10 февруари. " Арена Армеец " е хазаин на борбите от конкуренцията.

Тенисът и футболът нерядко вървят ръка за ръка. Много постоянно хората, които си изкарват хляба с ракета в ръка, са почитатели на най-популярната игра с топка в света. Такъв е казусът и с Ян-Ленард Щруф. Германският колос ще бъде измежду участниците в Sofia Open. А феновете, които поддържат Борусия (Д), би трябвало да знаят, че умерено могат да си приказват със 196-саниметровия състезател за " жълто-черните " от Рур.
 Мариус Копил - полиглотът, който мечтае да оказва помощ на хората
Мариус Копил - полиглотът, който мечтае да оказва помощ на хората

Само 15 дни ни разделят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2019 г

Ян-Ленард запова да играе тенис на 6 години около родителите си Дитер и Мартина, които са треньори. Любимата му настилка са алените кортове и разумно мечтае за пробив в откритото на Франция " Ролан Гарос " в Париж. Детският му кумир е американската легенда Пийт Сампрас. В свободното си от тренировки и мачове време избира да чете книги. Както множеството професионални тенисисти, приказва добър британски.

В момента треньор на Щруф е някогашният капитан на Германия за купа " Дейвис " Карстен Ариенс. С физическата му подготовка се занимава Уве Литке, който има международна купа по силов трибой, а когато не пътува с Ян-Ленард, е в личния си фитнес център в Камен.

Преди няколко години Щруф имаше проблеми с някогашната си треньорка Уте Щракерян, която работеше с него от първите му дни на корта. След като тенисистът се раздели с нея и избра Ариенс, тя заведе дело против него за нарушение на контракта и изиска 170 000 евро и % от бъдещите му приходи. През юни предходната година на първа инстанция Щруф бе наказан да заплати 274 560 евро, както и 1/5 от приходите му от наградни фондове до края на 2022 година
 Тони Надал сервира страхотна изненада на почитателите преди Sofia Open 2019
Тони Надал сервира страхотна изненада на почитателите преди Sofia Open 2019

Легендарният испанец прегледа " Арена Армеец ", където ще се водят изключителни борби от 3 до 10 февруари
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР