Точно два месеца преди откриването на новия сезон в Англия,

...
Точно два месеца преди откриването на новия сезон в Англия,
Коментари Харесай

Къде са капаните за големите в програмата на Висшата лига

Точно два месеца преди откриването на новия сезон в Англия, към този момент е ясна и програмата за всички тимове. И въпреки шампионатът да започва със ужасно дерби сред Манчестър Юнайтед и Челси, в този маратон ще има голям брой подводни камъни за всички преследвачи на купата.

Ето и кои са те:

- Шампионът Манчестър Сити стартира със относително преодолима стратегия. В първите шест кръга играят с Уест Хем, Тотнъм, Борнемут, Брайтън, Норич и Уотфорд. Тежките тествания идват през ноември. Първото дерби с Ливърпул за сезона е на 9 ноември на "Анфийлд ", следва паузата за националните тимове и след нея Сити е хазаин на Челси. Месецът приключва с посещение на Нюкасъл, а при започване на декември е първото за сезона градско дерби с Юнайтед. Второто е през март.

- Доста по-балансирана е програмата на Ливърпул. Мърсисайдци нямат скупчване на тежки конфликти, като борбите със Сити са през ноември и при започване на април, а с градския противник Евертън - през декември и март.

- Челси стартира с огромно дерби против Юнайтед, само че по-късно програмата е благосклонна към лондончани, които първо посрещат Лестър, а по-късно играят поредно с новаците Норич и Шефилд Юнайтед. Около Коледа лондончани имат градски дербита с Арсенал и Тотнъм, само че прекратени с мач против Саутхемптън сред тях. През февруари са два следващи мача с Челси и Тотнъм, само че с две седмици пауза сред тях.

- Тотнъм има тежко начало. Макар да стартира с новака Астън Вила, отборът на Маурисио Почетино след това има тежки задания против Манчестър Сити и Арсенал. Второто огромно дерби на Северен Лондон е чак през април, тъй че началото и краят на акцията се обрисуват тежки за "шпорите ".

- Арсенал има най-голямо скупчване на тежки мачове от всички грандове. За "артилеристите " натоварени ще са два интервала. Първият е в самото начало, когато стартират с тежко посещение в Нюкасъл и след сякаш лекото домакинство на Бърнли, следват посещение на Ливърпул и домакинство на Тотнъм. Около Коледа и Нова година следва нов тежък интервал за "топчиите ", като на 28 декември играят с Челси, а на 1 януари с Манчестър Юнайтед.

- Манчестър Юнайтед също има много подводни камъни. Започва тежко против Челси, а около октомврийската пауза за националните тимове има два поредни сложни мача - преди нея е семейството на Арсенал, а след нея е гостуването на Ливърпул. В началото на 2020 година пък се редуват гостуванията на Арсенал, Ливърпул и Челси... Доста напечено се обрисува за "червените дяволи ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР