Точно девет години след знаменития си хеттрик с екипа на

...
Точно девет години след знаменития си хеттрик с екипа на
Коментари Харесай

Защо Димитър Бербатов отказа да завърши кариерата си в България

Точно девет години след популярния си хеттрик с екипа на " Манчестър юнайтед " против " Ливърпул " Димитър Бербатов разгласи края на спортната си кариера. Направи го след дълго време отвън терените, до момента в който огромните му фенове към момента таяха вяра, че още веднъж могат да го видят в игра.

Рекордьорът по голове за националния тим на процедура завърши пътя си като футболист в индийския " Керала бластърс ". Той не пожела да направи това, което други огромни играчи са правили - да се раздели с футбола през шампионата в родината си.

Но за какво Бербатов отхвърли да се завърне в Първа лига? И какво приказва това за българския клубен футбол?

Бившият футболист на " Пирин " и ЦСКА призна в изявление за " Дарик ", че към момента му се играе и че не е желал да се отдръпна. " Сърце не ми даваше, тъй като обичам футбола толкоз доста. Но в един миг би трябвало да го кажеш ". Призна също, че е бил на крачка да се завърне в българското състезание.

Фотогалерия: Вълшебната кариера на футболния идеалист Димитър Бербатов >

В последните месеци постоянно имаше информации, че той може да заиграе в " Берое " поради близостта си с треньора Александър Томаш. Имаше и покана от ЦСКА, която остана висяща във въздуха.

Отговорът на Бербатов? Просто българската футболна реалност към този момент не е от неговата галактика .

" Как да не ми се играе, играе ми се. Хората несъмнено не помнят, че съм на 38. Да, има футболисти, които играят на 38, само че очевидно те са по-добри с нещо от мен. Но това е действителността. Спокойно тук в България, в случай че се напъна, ще играя до 43, както се вика. Без никакъв проблем ", уточни Бербатов.

Той призна, че се е колебаел и даже е бил близо да вземе такова решение. " Но премерих риска - да видя плюсове и минуси, тъй като знам каква е действителността в нашия футбол. Не е толкоз хубава, не е цветуща, не е нещо, на което съм привикнал. Това е казусът при мен - че аз цялостен живот съм играл в чужбина и съм привикнал на доста други неща на напълно друго равнище. "

" Ти представяш ли си, аз стартирам да играят тук и идва притежателят и ми споделя: " Днес имаме полиграф, ще вървим да се тестваме " . И аз какво ще кажа съгласно теб? Ще отида и ще го счупя полиграфа най-вероятно. В моето усещане, в моята галактика няма такива неща. Просто са толкоз далечни, че не мога да го опиша даже ", добави Бербатов по тематиката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР