Точно 65 собственици на трайно паркирани автомобили са предупредени чрез

...
Точно 65 собственици на трайно паркирани автомобили са предупредени чрез
Коментари Харесай

65 собственици са зарязали колите си на общински терени в Асенoвград

Точно 65 притежатели на трайно паркирани коли са предизвестени посредством стикер от Община Асеновград да реалокират колите си. Според съответната Наредба, разкомплектовани и излезли от приложимост моторни транспортни средства или такива, с прекъсната регистрация би трябвало да не бъдат паркирани по тротоари, паркинги, зелени площадки, улици и други терени, които са държавна и общинска благосъстоятелност. В тази връзка, на нарушителите са направени предупреждения. Собствениците са задължени в 7-дневен период да отстранен колата.
„ По-голямата част от трайно паркираните коли към този момент са преместени, само че има и такива, които не са. “, заяви отрасловият заместник-кмет на Асенoвград Димчо Темелков. В Наредбата за паркиране в града се споделя, че в случай че колите не бъдат отстранени от актуалните си места, следва те да бъдат репатрирани на длъжностен общински паркинг. По-късно, след приключване на избран законоустановен период и според Закона за ръководство на отпадъците, те би трябвало да бъдат разкомплектовани и отнесени в депа за вторични първични материали. Поради обстоятелството, че към момента Община Асенoвград не разполага с настоящ „ паяк “ тази втора част от нормата не се извършва.
Причина за това е отвод за лицензиране на репатриращия автомобил, който към този момент е закуен. „ Лицензът е отхвърлен, защото Дейност „ Инспекторат, паркинги и гаражи “ не е търговец, по смисъла на закона. Затова ние би трябвало да го отменим като ангажиметн на „ Общинско дружество “. “, уточни Темелков. За да бъде направено лицензиране на „ паяка “ следва или основаване на ново Общинско дружество, или смяна в правилника на някое от към този момент съществуващите такива. Това решение следва да се вземе от локалния парламент в Асенoвград. Към момента стартира създаване на наказателния паркинк. Той към този момент е ограден, подложен е фургонът и е направено осветлението. Единственото, което остава, е монтиране на автоматизирана преграда. За момента работата по наказателния паркинг е „ замразена “ поради осъществяването на строително-монтажните действия по Водния цикъл в общината. Припомняме, че местоположението му е на улица „ Индустриална “, наоколо до общинския пазар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР