Точно 56 вина, от които шест бели, четири розе и

...
Точно 56 вина, от които шест бели, четири розе и
Коментари Харесай

300 лв. и 50-литрово буре - за най-добрият винар в Асеновград, 50 лв. - за най-вкусните сарми

Точно 56 виновност, от които шест бели, четири розе и 46 червени ще се състезават тази година в състезанието за " Най-добро домашно вино на Асеновград " от годишна продукция 2018. Сред всички участници представителите на дамите са четири на брой. Освен 29-имата претенденти от асеновградския район, присъединяване в конкуренцията взимат и винопроизводители от Куклен, Крумово, Съединение, Пазарджик, Троян и Варна.
Най-сериозна поръчка за първото място още веднъж е на фамозният станимашки мавруд, който държи върха с 12 подадени проби. Каберне, мерло, сира и други разнообразни купажи са част от алените виновност, които чакат прецизната селекция на експертните съдии. Общият награден фонд, който ще бъде раздаден на първенците, е в размер на над 1 200 лв. плюс две 50-литрови бурета.
Голямата премия за най-хубавото домашно алено вино е 300 лв. и едното от буретата. Следващият в класацията ще получи 250 лв., а третият - 150 лв.. При белите виновност и розето ще бъдат наградени единствено спечелилите - с по 180 лв.. Награда ще има и за производител от обитаемо място отвън община Асеновград, като на отличения ще му бъде връчено другото 50-литрово буре. 200 лв. пък са отделени за специфичната премия „ Никола Македонски”. Такава е и сумата, с която ще се снабди индивидът, създал най-хубавия домакински мавруд.
Паралелно ще се организира и към този момент трансформиралият се в традиция кулинарен конкурс " Най-вкусните станимашки сармички ". В състезанието може да взе участие всеки, който има отношение към обичайна станимашка кухня, показват уредниците. Критериите, по които ще се правят оценка творбите, ще са освен вкусовите качества на сармите, а и размера им, както и естетичното им поднасяне с най-интересно разказаната рецепта. Кандидатите могат да вземат участие със сарми, приготвени с 0,5 кг кайма и показани на състезанието в подобаващ съд, аранжирани по преценка на кулинара.
Записването в състезанието може да се реализира посредством позвъняване на телефон 0331 621 61. Сармите би трябвало да бъдат показани за дегустация във времето от 15:30 ч. до 16:30 ч. на 30.01.19 година (сряда) в ресторант „ Tasty”. Самото дегустиране ще протече от 16:30 ч. на същото място. Победителите ще бъдат наградени на 31.01.19 година от 14:00 ч. на площад „ Академик Николай Хайтов”, като съпътстваща стратегия на състезанието за „ Най-добро домашно вино” годишна продукция 2018 година
Участниците ще се състезават в две категории - лозови и зелеви сарми. 50 лв. е премията за първо място за зелевите сарми. Вторият ще получи 40 лв.. А третият в кулинарната ранглиста - 30 лв.. Предвидено е да бъдат връчени и две поощрителни награди от по 20 лв.. За лозовите сарми ще бъде дадена една премия - най-хубавият готвач тук ще получи 40 лв.. На всички, взели участие в състезанието за " Най-вкусни сармички ", вложените артикули ще бъдат заплатени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР