Точно 50 култови бързаци запълниха квотата на финалното за този

...
Точно 50 култови бързаци запълниха квотата на финалното за този
Коментари Харесай

50 български суперколи закриха скоростния сезон на Серес

Точно 50 паметни " бързаци " запълниха квотата на финалното за този сезон издание на Overdrive Lap Battle на пистата в Серес и дружно публично закриха 2018. Организатори на събитието бяха българският водач от Porsche Sports Cup Германия Георги Дончев и експертите по performance коли от Overdrive, а самодейността в Гърция идва след трогателен сезон и издания на Lap Battle в цяла Европа на писти като Бърно, Хокенхайм и Нюрбургринг.


В съботния предиобед колите имаха време за свободни тренировки и настройки, след което се разделиха на две групи и започнаха да провокират лимита си. Логично на максимален интерес се радваха спортните машини, отпред с Mercedes AMG GT3 и шест Porsche-та, измежду които две 991 GT3 Cup, Cayman GT4 и GT4 Clubsport. Още рано преди обяд, въпреки пистата да не беше в най-хубавото си положение и с доста изхвърлени части гума, събратът на настоящия рекордьор на пистата записа малко над 1:16 минути или малко над три секунди под върха. Добро усещане направиха и още над 10 модела на Porsche (сред които GT2 Rs, GT3Rs, 997, 991 Turbo S, Panamera и доста други), няколко Nissan GTR (един от които P800), още няколко разнообразни модела BMW, два Lotus-а, два Sin Car-а, два шумни Dodge Viper-а, две спиращи дъха червени Ferrari-та (California и 458), Lancer Evo10, Moni Cooper S и още доста " бързаци ". Зад кормилото пък бяха освен Георги Дончев, Мануел Лаук, Марвин Дийнст и познатите лица от предишните издания на Overdrive Lap Battle, а и някои от най-актуалните имена в българския моторспорт – Павел Лефтеров, Константин Маршавелов, Иван Влъчков и други



На скоростните страсти през двата дни се любуваха стотици фенове, чиито коли напълно почтено допълваха " състезателите " на пистата. На паркинга можеха да се видят няколко модела на Lamborghini, извънредно бързи Audi-та и BMW-та, най-малко пет модела на Mercedes, които щяха да слагат страхотни времена на пистата и по-екзотични попълнения като Camaro, Mustang и доста други. Десетки щастливци пък усетиха страстта от пистата, ставайки пасажери в някое от двете race taxi Porsche-та, въпреки едното да прекара няколко часа в бокса поради излизане от пистата и щета в задния мост.



Официалното награждаване на участниците в Overdrive Lap Battle сезона следва на 23 ноември в изложбената зала на Overdrive в София, когато екипът на Георги Дончев ще отличи най-бързите от миналия уикенд и ще показа идната стратегия за зимни надпревари на писти в Испания и Португалия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР