Точно 4 месеца до евровота и три до старта на

...
Точно 4 месеца до евровота и три до старта на
Коментари Харесай

Възможните коалиции: Кой с кого на евровота?

Точно 4 месеца до евровота и три до старта на предизборната акция. Партиите към този момент активизират актива и стартират с номинациите.

Значително по-малък брой партии имат късмет на евровота - бариерата, която би трябвало да преодолеят, е 5,88 %, а не 4%, както е на парламентарните избори.

Според множеството социолози сигурните партии и обединения в идващия европарламент са ГЕРБ, „ Българска социалистическа партия за България”, която ще резервира съдружния си формат, и Движение за права и свободи.

При „ Патриотите” дали ще влязат, или не зависи таман от това - дали ще са дружно, или по настрана.

Квотата на България в европейския парламент е от 17 депутатски места. И ГЕРБ, и Българска социалистическа партия към този момент приказват за продобиване на 6 или 7 от тях. ГЕРБ - независимо. Българска социалистическа партия - в обичайна си коалиция.
Димитър Ганев от „ Тренд ”: Избирателната интензивност на евроизборите ще е под 55% Обединените патриоти имат късмет за евродепутат, в случай че се явят дружно
„ ГЕРБ ще се явява независимо, само че измежду нашите номинации са вероятни и такива от гражданската квота, за хора, които покриват профила”, сподели ръководител на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„ Още на парламентарните избори имаме подписано споразумение с сътрудниците, че се явяваме дружно на всички избори, това е и тяхна обвързване. Това беше и една от аргументите да се разделим със Спас Панчев”, съобщи Таско Ерменков от Българска социалистическа партия.

Всъщност, земеделците на Спас Панчев към този момент са част от най-новата коалиция - " Воля - българските родолюбци ".

„ Воля българските родолюбци” я направихме, тъй като родолюбието може да събере всички здравомислещи хора и да ги сплоти. Още в деня на оповестяването на обединението, обаче една от партиите в нея - НПСД претърпя трус и част от членовете се разграничиха от ръководителя си Орхан Исмаилов. И до момента в който там напрежение има, в Движение за права и свободи всичко е ясно”, сподели водачът на „ Воля” Веселин Марешки.

„ Движение за права и свободи постоянно се явява самостоятелно”, съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Най-драматичен е въпросът при патриотите. Там НФСБ замрази договарянията с Вътрешна македонска революционна организация поради техни изявления.

„ За нас обединяването на обединени патриоти продължава да бъде цел и се надяваме да стане”, Йордан Веселинов от Вътрешна македонска революционна организация.

Няма изясненост и по позицията на Атака, която разгласи, че не е канена на част от договарянията за листата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР