Точно 30 дни остават до началото на олимпийските игри в

...
Точно 30 дни остават до началото на олимпийските игри в
Коментари Харесай

Токио 2020: Започва обратното броене!

Точно 30 дни остават до началото на олимпийските игри в Токио. Въпреки че 61% от японците са срещу, всичко сочи, че отсрочените олимпийски игри ще се проведат по проект. Няколко са сигналите за това. Най-дребният е, че първите спортисти към този момент дойдоха в Токио.

Снимка: Reuters

По-сериозният - финансовото измерение. Това са най-скъпите летни игри в историята. Според формалния доклад те би трябвало да костват близо 16 милиарда $, само че съгласно съвета за одит в Япония, сумата им ще доближи 20 милиарда, като включва и повече от милиард $ за спомагателни ограничения, свързани с COVID-19.

Заради отлагането на Игрите, Япония е изгубила над 5 милиарда $ до момента. А в случай че те бъдат напълно анулирани - това би коствало повече от 40 милиарда.
Снимка: Reuters

Главната причина обаче Токио 2020 да се състои е, че съгласно контракта сред Япония и Международния олимпийски комитет, само МОК има еднолично право да анулира събитието. А оттова обявиха, че това няма по какъв начин да се случи.

Над 11 000 спортисти ще изпълнят олимпийското населено място и ще би трябвало да се преценяват с новите правила. Във фитнеса с потенциал 500 души те ще би трябвало да упражняват с маски, макар че сред уредите има защитни стъкла. В стола, в който се сервират 45 000 ястия на ден, особено мобилно приложение ще алармира къде има свободно място, а спортистите ще би трябвало да се хранят бързо и да не споделят със свои сътрудници.
Снимка: Reuters
По традиция от Игрите в Сеул насам уредниците постоянно раздават безвъзмездни кондоми. За Токио бяха създадени 160 000 бройки. Сега обаче посланието е друго - занесете ги у дома като сувенир, а тук спазвайте обществена отдалеченост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР