Точно 26 са молбите, подадени в Бюро по труда-Асеновград от

...
Точно 26 са молбите, подадени в Бюро по труда-Асеновград от
Коментари Харесай

26 семейства от Асеновград търсят своите детегледачи

Точно 26 са молбите, подадени в Бюро по труда-Асеновград от фамилии, поискали да вземат участие в плана „ Родители в заетост”, приемът по който завърши преди дни. Идеята е да бъдат обезпечени детегледачи за майките и татковците, които работят и няма опция да се грижат целодневно за детето си. Близо 20 досега са претендентите за позицията, подали заявките си в асеновградското Бюро по труда.
Целта на плана е да бъдат подкрепени родителите да се върнат на работа и да продължат професионалната си реализация и кариерно развиване, като в същото време ще са спокойни за развъждането на своите чеда. Децата на искащите да се възползват от услугите на детегледач в Асенoвград, са на възраст сред 2 година и 4 година и надлежно не посещават детски заведения, по условие на плана. Предстои разглеждане и инспекция на заявките. В случай, че майката и таткото на детето са безрботни, имат период от четири месеца от подписване на контракта с детегледача, да си намерят работа. За задачата ще получат подпомагане от Бюро по труда-Асеновград, като изискването е в действие и за двамата родители.
Когато изтече четиримесечният гратисен интервал, в случай че те към момента не са почнали работа, услугата се приключва. Детегледачът може да поставя грижи за детето в период до 18 месеца. Родителите ще се срещнат с всеки от претендентите и сами ще одобрят най-подходящия за своето дете. „ Засега няма избран краен период, в който да се одобряват молби за детегледачи, а за позицията могат да аплайват освен безработни в дейна трудова възраст, само че и пенсионери. “, изясни за Actualno.com шефът на Бюро по труда-Асеновград Екатерина Гешева. Проектът е съфинансиран от Европейския обществен фонд на Европейския съюз посредством Оперативна стратегия „ Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 20 000 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР