Точно 250 748 пациенти са преминали през най-голямата спешна болница

...
Коментари Харесай

Над 250 000 пациенти преминали през „Пирогов“ миналата година

Точно 250 748 пациенти са минали през най-голямата незабавна болница през 2023 година. От тях неосигурените са 18 000 души. Докарани от Спешна помощ са н пъкъл 5000 индивида . Хоспитализираните, минали и излекувани са 52 604 души . Това е с близо 10 хиляди повече от миналата година.

Директорът на болничното заведение доктор Валентин Димитров показа пред „ NOVA “, че равносметката за миналата година демонстрира, че тя е била доста сложна, защото е било належащо най-сетне да се възвърне естествения темп на работа след коронавирус пандемията. 

Той добави, че е подал два сигнала към прокуратурата и Агенцията за държавна финансова ревизия /АДФИ/, свързани с обвиняванията към него от здравния министър проф. Христо Хинков за одитния отчет на болничното заведение.

„ Не разясня случаите с одита, тъй като съм написал две писма до прокуратурата и до АДФИ. Има назначени инспекции, които текат сега. Поемам уговорката, когато приключат да изнеса данните от тях “.

Д-р Валентин Димитров разяснява, че когато някой се изрича би трябвало да носи отговорност за думите си.

„ Всички мои срещи с проф. Хинков са отразени в медиите. Последната беше когато пристигна в болничното заведение “.

По отношение на случаите на деца с алкохолни отравяния шефът на „ Пирогов “ обърна внимание, че е обезпокоително, че въобще деца използват алкохол и го вършат до положение, в което да стигнат до незабавна потребност от лекарска помощ

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР